Skip to content

Orbán szavai alapján húsvét után pár nappal nyithatnak a boltok és a szolgáltatók

Orbán szavai alapján húsvét után pár nappal nyithatnak a boltok és a szolgáltatók

Hamarosan nyithatnak a boltok és szolgáltatások, ugyanis a miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújából kiderült,

húsvét után 1-2 nappal meglesz a 2,5 millió első oltással rendelkező ember.

A miniszterelnök az adásban többször sorolta a számokat és dátumokat, olykor egymásnak némileg ellent mondva, néhány perccel ugyanis az imént idézett mondat előtt még arról beszélt, hogy „az április 4-én végződő héten, tehát húsvét után 1-2 nappal 2,356 millió ember kapja meg oz oltást.”

Abban mindenesetre konzekvens volt, hogy az április 13-ával záruló (oltási) héten meghaladja a szám a 3 milliót, újabb egy hétre rá pedig a 3,5-et.

A 2,5 millió beoltottra nem mondott egészen pontos napot (ha azt az ütemet tartják, amit a műsorban Orbán előre vetített, akkor ez április 6-án lehet meg), de a vonatkozó kormányrendelet értelmében másnaptól

  • a kijárási tilalom este 10 és reggel öt közé tolódik,
  • újraindulhatnak a szolgáltatások,
  • az üzletek reggel 5 és este 9.30 között lehetnek nyitva (a vendéglátóhelyek még nem).

Fontos változás, hogy a boltokban 10 négyzetméterenként lehet egy vásárló (kivéve a kiskorút és a segítségre szorulót). A bolt elé ki kell írni, hogy ez egyszerre hány embert jelent. Az üzlet előtt várakozó idegeneknek 1,5 méteres távolságot kell tartaniuk, erről a bolt vezetésének kell gondoskodnia. Folyamatosan fertőtleníteni kell a bevásárlókocsikat, kosarakat. A szabályt megszegők 100 ezer – 1 millió forint közötti büntetést kaphatnak, illetve ideiglenesen be is zárathatják az üzletet.

A kövekező fix lépés az április 19-i óvodai, általános és középiskolai nyitás lesz. Kérdés, hogy mikor jön a következő lépés, Orbán ugyanis több mindent összekötött. Azt mondta, ha lesz 3-3,5 millió beoltott, sikerül megfékezni a halálozások számát, és a fertőzötteké is elkezd csökkenni, onnantól kezdve kaphatnak könnyítéseket a védettségi igazolvánnyal rendelkezők.

Számukra ki lehet nyitni a szállodákat, meg lehet indítani a kulturális életet, de erről még korai beszélni.

hvg.hu



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



19 Comments

  1. Névtelen
    2021.04.02. 12:38

    És azt is mondta, hogy a boltzárral nem lehet megállítani a járvány terjedését.
    Akkor mi a fenének kellett bezárni a magyar kisvállalkozások üzleteit? Tavaly is és az idén is 1 hónap kiesés, egy amúgyis válság sújtott időszakban.

    • Névtelen
      2021.04.04. 11:39

      Nyugi van! Jössz itt a bétéd bótjaival. Nemsokára oltakoznod sem kell!

      Nem azért dobálgatták le az atombombákat, hogy utána világ ne fejlesszen ki egy sokka, de sokkal hatásosabb fegyvert? VAGY NEM ÍGY VAN?

      „Veszélyes oltásgyengítő mutáció jelent meg Japánban az olimpia előtt
      Japánban egyre jobban terjed az E484K nevű koronavírus-mutáció, amely relatív ellenálló az oltásoknak. Az Eek néven emlegetett változatot egyelőre csak olyan emberekben azonosították, akik nem jártak külföldön…. 2021. február 2-án az Egyesült Királyság orvoskutatói 214 000 mintát vizsgálva 11-ből mutatták ki Eek nevű változatot. Szakértők szerint a variáns elterjedése veszélyeztetheti a vakcinaprogramok hatékonyságát, mivel olyan génjei vannak, amelyek segítenek az emberi test immunválaszát elkerülni.”
      https://www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/japan-koronavirus-mutacio-eek-e484k-torzs-olimpia.726431.html

      • Névtelen
        2021.04.04. 19:47

        Úgy hallottam, hogy már dolgoznak a ertzu1234 mutáns elleni vakcinán a parasznyai laborban. Nem kell hozzá injekcióstű, csak 2centes pohár. :)))

  2. 2002
    2021.04.04. 07:50

    Orbán: „“Ha még egyszer hatalomra jutok, tönkre fogom tenni ezt az országot.” Folyamatban van

    8
    1
    • Névtelen
      2021.04.04. 12:42

      Bár Ti tettétek volna úgy tönkre az országot, mint Orbán.
      Nem itt tartanánk!

      1
      4
      • Névtelen
        2021.04.04. 13:16

        Szörnyű lenne Akkor nem lenne rekord államadósság,rekord benzinár ,rekord euroárfolyam,meg 23000 hulla mint most.Na hablatyolj gyorsan valamit a devizakitettségről csicska.

        6
        1
        • Névtelen
          2021.04.04. 13:50

          Minek?
          Az amerikai-Kínai kereskedelmi háborúban majd eldől, hogy hol lesz az új világkormány székhelye. Washingtonban vagy Pekingben?
          Németország gyarmat. Mi a gyarmat gyarmata vagyunk.

          Addig számold a haladó, fejlett, progresszív Belgium 24 ezer halottját

          Olvasd többet a szépséges Király Júliát;

          „Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank 2007 és 2013 között volt alelnöke pedig – akit a legkevésbé sem lehet Fidesz-szimpátiával vádolni – kifejti: „Lassan meg kellene tanulni, hogy a forint szabadon lebegő valuta. Nincs »jó« és »rossz« forintárfolyam, az úgymond »egyensúlyi« árfolyamot sem könnyű meghatározni (az exportőr teljesen máshol érzi azt, mint az importőr vagy a turista).”

          Igen, meg kéne végre tanulni, hogy a forint árfolyamát nem a kormányzat, nem is a jegybank állapítja meg (mint anno a pártállam idején), hanem a piaci szereplők: exportőrök, importőrök, befektetők, termelők és fogyasztók, no meg a valutaspekulánsok. Emiatt az árfolyam olyan, mint a hullámvasút: hol fel, hol le mozog.”

          1
          2
          • Névtelen
            2021.04.04. 21:27

            Nem a führered lesz a világkormányzó? Ezt elbasztad, nem kapsz üzbég krumplit.

        • Névtelen
          2021.04.04. 14:31

          Tudjuk! 😁😂🤣😃😁 Elárvult a partnerszerző

          „A lemondásomhoz egy bizonyos vitám vele közvetlenül hozzátartozott” – kezdte a sztorizást. Mint mondja, az Európai Tanács ülésén nagy vitába keveredett Merkellel, amikor arról próbálta meggyőzni a kancellárt, hogy közös pénzügyi irányítás és felügyelet kell Európában. „És a Merkel lerázta ezt magáról. És csúnyán rázta le magáról” – mondja Gyurcsány, aki ezután

          Brüsszelben, a szállodai szobájában megírta a lemondó beszédét. Ha Merkel akkor mást mond, akkor talán még hezitált volna a lemondáson.
          „Azt láttam, hogy Magyarországon kéne valamit csinálni, és fogy a levegő. A másik oldalon, hogy Európában kéne valamit csinálni, de ha Merkelt nem tudom megszerezni partnernek, akkor mit erőlködök? Mind a két helyen már sok lett volna harcolni, el kellett engedni”

    • Névtelen
      2021.04.04. 14:33

      Szörnyű! Feri lemondott? Akkor kit győzött le Orbán?

      • Névtelen
        2021.04.04. 21:29

        A józan észt

  3. Névtelen
    2021.04.04. 09:04

    Most a City megnyitott , vagy mi a fsz van???? Kinn a tábla!

    • Névtelen
      2021.04.04. 13:53

      Üzletemberek repkedhetnek.
      Számukra a hotelek mindig nyitva voltak.

      Nekik csak hotel, Neked csak hitel

      (.. a Rákóczi Bankból, 3 pogácsa bónusz, örökélet, ingyen sör)

  4. Névtelen
    2021.04.04. 09:20

    http://uploads.disquscdn.com/images/93d658bcf40dcd1233f125f67b59cdf14fe2c54537bc5acee5d3383a66be0514.jpg

  5. Névtelen
    2021.04.04. 10:15

    Finkelstein halott, oda az ész! – Maradt a stupid kapkodás, a teszkógazdaságos, sufnituning hazugságáradat!
    Arthur Jay Finkelsteint ugye, magához szólította a sátán. Joggal. Neki köszönhetjük ezt az egész xenofób-homofób őrületet. Mondjuk nem ő találta fel a melegvizet teszem hozzá, egyszerűen csak leporolta az unalomig ismert, hogyan legyünk sikeres nácik című, kezdő diktátoroknak íródott kiskátét. Sok praktikus tanács van benne a hitleri propaganda megalkotójától, Joseph Goebbelstől.
    Például hogyan kell hazugságban-gyűlöletben-félelemben taszítani egy népet
    Alapmű a Kedves Vezető-féléknek. Forgatják is a várban veszettül. De, mivel Finkelsteint berendelte a főnöke, nevezett Belzebub, ezért nemzetünk fénylő csillagánál kissé megrogyott a propaganda eddig patentül zakatoló gépezete. Habony Árpi gond nélkül úgy hasba rúg bármilyen nyugdíjast, ahogy csak kérik tőle, a lóvét is, Ibizát, meg a hm…kólát is szereti, megpróbálták, vigye ő a boltot, ha már a gyűlölet karmestere kiszállt. Mint kiderült, ugyan vitrinőrzésben, koronaszidolozásban, ibizai csapatásban utolérhetetlen a csávó, de itt meg is feneklett a sztori, mert az agya azért nem egy Finkelsteiné.
    Habony tehetsége itt véget is ért, de megérkezett helyette a pandémia.

    Neki aztán ragasztgathatják a Kedves Vezető barom, kék óriásplakátjait – ami amúgy szintén Finkelstein találmánya, de ezek felett is eljárt már az idő – meg pojácáskodhat a kamerák előtt napestig, hogy mennyit alszik, meg romantikázik, mert a vírust valahogy nem hatja meg az egybites propaganda.

    Jött, persze Cilike néni is, oldani a feszültséget,
    előbb, hogy ne viseljünk maszkot, majd mégis, hogy a vírus stadionban nem terjed, majd kiderült, hogy a fene vitte volna el, a Covid kifejezetten meccsrejáró alkat. Ezért elkezdtünk „mimagyarok” hullani. Cilike néni ugyan szépen visszamondja, amit a szájába rágnak, csak ez kevés. Tragikusan kevés. Nem kellett volna adriázni, meg Dubaiba, a maldív-szigetekre repkedni.

    Mert, ez a logikus következmény. Ha valamiben, hát sajnos a tragikus halálesetekben masszívan elsők vagyunk hosszú napok óta. Persze a korrupcióban, a demokrácia eltiprásában, meg más úri huncutságokban régóta, de az egy másik történet. Ráadásul az EU is, minden ócska kis kormányzati machináció, mesterkedés ellenére is milliós tételben szállítja a vakcinákat, ezért is lehetetlen küldetés a Kedves Vezető ostoba kampánya.

    2
    1
    • Névtelen
      2021.04.04. 18:52

      városi kurir cikk
      Kell a negyedik 2/3-adhoz.

      1
      2
    • Névtelen
      2021.04.04. 19:36

      Mit csodálkozol azon, hogy megjelenik az lmbtq propagandával szembeni védekezés a társadalomban? És nemcsak a fidesz médiában, hanem a valóságban is. Amikor ilyen agresszív kampányban nyomulnak az un. érzékenyítéssel a nagy multi cégek (IKEA, Coca-Cola, Burgerking, stb… ), a balliberális média és a balliberális pártok, akkor teljesen természetes reakció, hogy védekezik a társadalom normális többsége az abnormalitással szemben. Ez nem azért van, mert Habony, meg fidesz propaganda, meg nagy vezér, stb… Az azért van, mert tálcán kínáljátok fel a társadalom normálisan élő többségét a fidesznek. És ebben a helyzetben már hiába a nácizás, mert a nem liberális zsidó emberek számára is elfogadhatatlan ez szintű lmbtq propaganda ami itt folyik, a többi ember meg már unja ezt a kontraproduktív nácizásotokat. Pláne, hogy mióta a fidesz média is teljes erővel beszállt a nácivadászatba, lassan dojcslandban érzi magát az ember, ahol még most is megszaggatják ruhájukat a 3 generációval ezelőtt elkövetett bűnökért. Lehet ezt tolni, de ha nálunk is olyan szintű agymosoda fog működni, mint merkelisztánban, akkor nem lehet majd csodálkozni azon, ha a mihazánkból 20-30 százalékos párt lesz.
      Lehet itt marginális kérdéseket központi problémának beállítani, de mindent baromságot nem lehet átvinni, akármekkora is a médiaerő, hiába 100 nyugatifény és 1000 ezalényeg hazugsággyár, plusz még a 28 függetlenobjektív médium.
      Ha ezt nem ismeritek fel, megint jön a fideszes kétharmad, és Lölőből csilliárdos lesz.

      2
      2
      • Névtelen
        2021.04.04. 20:39

        szegény kis látens buzi náci panaszai

        1
        2
      • Névtelen
        2021.04.04. 20:46

        Ahhoz majd előbb utóbb ki kell hogy tömjétek a bálványotokat, mert ahogy most kinéz….
        mondjuk a szaga már most megvan hozzá, csak a mozgatása lesz problémás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük