Skip to content

Csak lazán. Vasút helyett katolikus kongresszus, falu helyett város – a kormány ismét pénzeket csoportosított át

 

A kormány továbbra is lazán értelmezi a gazdaságvédelmi alap fogalmát, mert egy szerda este megjelent kormányhatározattal ismét milliárdokat csoportosított át

például sportra.

Így a gazdaságvédelmi programokból elvett 6,7 milliárd forint zöme, 4,9 milliárd sportági fejlesztési koncepciók megvalósítására jut, 1,2 milliárd pedig közelebbről meg nem határozott kulturális fejlesztésre.

A „Magyar Falu” programból 16 milliárdot áttettek a „Modern Városok” programba. A vasúti fejlesztések keretéből 10 milliárdot „Nemzetközi vadászati, természeti és lovas rendezvények, valamint a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus megrendezésével összefüggő szervezési és lebonyolítási eladatok támogatására” – ezzel szinte követhetetlenné vált, mennyi közpénzt költenek a vadászati kiállításra és a nagy katolikus egyházi rendezvényre.

A Központi Maradványelszámolási Alapból Szijjártó Péter minisztériuma kap 6,8 milliárdot a külképviseletek beruházásaira, a kormány rendkívüli tartalékából pedig 100 milliót a külügyi tárca központi igazgatására. Ez utóbbi forrásból találtak 1,2 milliárdot a Magyar Művészeti Akadémiának is: a titkárság és a kutatóintézet kap 100-100 milliót, a többi az MMA műemlékvédelmi beruházásaira jut.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2021.04.01. 14:15

    ÉS?

    „Magyarországon ma harmincvalahány-ezer civil szervezet működik.

    Ezek közül sem az önkéntes tűzoltók, sem a horgászok, sem a vadászok, sem a bélyeggyűjtők, sem a vidéki citerazenekarok, sem a cukorbetegek nem akarják sem kiegészíteni, sem ellensúlyozni a kormányt.

    A kormányt kiegészíteni, ellensúlyozni és leváltani csak kb. két tucat, külföldről pénzelt, politikai pártot játszó ál-civil szervezet akarja.”

    1
    1
  2. Névtelen
    2021.04.02. 07:40

    Csak kárt okozni tudnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük