gyertya-láng…
Kedves Vizsolyi Polgárok: kötelességemnek érzem tájékoztatni a tisztelt lakosságot, hogy néhány napja az Uniqa biztosító ügynökség-vezetői azzal kerestek meg engem, hogy a temetkezési biztosítási szerződés (ismertebb nevén: gyertya-láng) jelentős díj-hátralékot mutat. A biztosító-társaság az alábbi díj-felszólításokról értesített engem a minap:
2015.06.01-től kezdődő idő-szakra:
-393.119 Ft
-163.119 Ft
-118.739 Ft
2020.08.01-től kezdődő idő-szakra:
-493.342 Ft
-445.791 Ft
-309.481 Ft
-495.033 Ft
Vizsolyban jelenleg közel 90 családot érint a gyertya-láng biztosítás, amihez képest elképesztően hatalmas hiányról beszélünk.
A rendőrség potenciális bevonása mellett jelenleg vizsgáljuk, hogy az egyébként az érintettek legtöbbje által rendszeresen megfizetett összegek miért nem jutottak el teljes egészében az Uniqa biztosítóhoz, és hogyan alakulhatott ki ez a hatalmas deficit. A díj-hátralékot 60 napon belül kell az önkormányzatnak kifizetnie, különben a biztosítási szerződés automatikusan megszűnik. Ahogy eddig minden alkalommal, úgy lehetőségeimhez képest most is igyekszem mindent megtenni, hogy a jelenlegi nehéz gazdasági és pénzügyi helyzetünk ellenére is valahogyan megtérítsük a hiányt, nehogy a lakosok által eddig befizetett összegek (és így a több éve egyébként tisztességesen teljesítő polgárok biztosításai) egyik napról a másikra elvesszenek.
Addig is tisztelettel megkérek mindenkit, hogy a soron következő befizetéseiket néhány napig mindenki szüneteltesse, vagy kizárólag a hivatalban átvételi elismervény kiállítása mellett teljesítse mindaddig, amíg a vizsgálat le nem zárul és másik beszedőt nem találunk erre a célra.
Bízom benne, hogy megnyugtatóan sikerül hamarosan lezárni ezt a bizonyára sokakat felkavaró ügyet. Folyamatosan azon munkálkodom, hogy a tisztelt lakosság érdekeit védve a gyertya-láng több évre vissza-vezethető deficitjét (az önkormányzati szintén óriási hiányával együtt) mielőbb rendezzük.
Megértésükben bízva és türelmüket kérve, köszönettel és üdvözlettel: prof. dr. Palotás András, polgármester