Észak-Magyarország

Miskolc—Szerencs

A Keleti pályaudvar—Miskolc—Nyíregyháza—Debrecen-Szolnok—Nyugati pályaudvar között közlekedő úgynevezett kör InterCity vonatokat pót- és helyjegy nélkül igénybe lehet venni a Miskolc és Szerencs közötti szakaszon, ezáltal növekszik a felár nélkül igénybe vehető vonatok száma.

Miskolc―Hidasnémeti

Az autóbuszos és vasúti menetrendek finomhangolása keretében egyes vonatok menetrendje módosul, ezáltal több lesz az eljutási lehetőség és kedvezőbb csatlakozások állnak az utasok rendelkezésére. A Kassa és Budapest közötti, Hidasnémetiből 6:26-kor induló (IC189-es számú) Hernád-Zemplén InterCity Novajidrányban is megáll, ezáltal beérkező autóbuszjáratról csatlakozást biztosít a Miskolcra munkába, iskolába járók számára. További két vonat pár perccel későbbi közlekedtetésével szintén kedvezőbb csatlakozást biztosít a vasúttársaság.

Miskolc―Bánréve―Ózd

Az utasok igényeit, kéréseit figyelembe véve több vonat áll meg Sajóecsegen, Sajókeresztúron, a Bánrévei Vízmű megállóhelyen, Pogonyipusztán, Sajókazán, Vadnán és Dubicsányban. Egy reggeli vonat útvonala meghosszabbodik, Putnok helyett Ózdról indul.