Menesztette a héten az önkormányzati újság független főszerkesztőjét, Babos Attilát a szekszárdi fideszes polgármester, Ács Rezső. Babos és Ács viszonya alig két hónap alatt mérgesedett el ennyire.

„Ez év január 7-én, egy csütörtöki napon kerestek Szekszárdról, hogy vállalnám-e a helyi önkormányzati lap vezetését. Hihetetlenül rövid időt adtak a válaszadásra, másnap délig kellett igent vagy nemet mondanom” – kezdi a rendhagyó történet felidézését a Narancs.hu-nak Babos Attila, a Szabad Pécs portál főszerkesztője, akinek az elmúlt években több írása is jelent meg portálunkon.

Babos végül igent mondott, annak ellenére, hogy az önkormányzati lap műfajában nem hisz. Két feltétele volt: egyrészt hogy csak fél évre vállalja a megbízatást, ameddig az új főszerkesztői pályázatot ki nem írják és meg nem választják az új vezetőt; másrészt teljes szabadságot kért a szerkesztésben, ami ismerve a honi települési lapviszonyokat, nem akármilyen feltétel. A lapot kiadó Szekszárdi Vagyonkezelő viszont elfogadta a feltételeket.

Az önkormányzati lapnál történtek értelmezéséhez tudni kell, hogy a tolnai megyeszékhelyen a 2019-es önkormányzati választás politikailag érdekes helyzetet teremtett: bár nagyon kis különbséggel, de a fideszes Ács Rezső megőrizte polgármesteri posztját az ellenzéki jelölttel, Bomba Gáborral szemben, az Éljen Szekszárd (ÉSZ) néven induló együttműködő ellenzék viszont hajszál híján, de 8-7-es többséget szerzett a 15 fős képviselő-testületben.https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/FMfcgxwLtGldXcgQVxdGWXcsHQThDKld