Skip to content

Bárki kaphat oltást Szerbiában – kígyózó sorok a határokon

Szinte bárkinek beadják az oltást, ezért már külföldiek is megrohamozták a szerbiai oltópontokat. Több határszakaszon is nagy a torlódás.

Szerbiában ingyenes és előzetes regisztráció nélkül is fel tudják venni a hétvégén a koronavírus elleni védőoltást akár külföldiek is. A szerb kormány lehetővé tette, hogy az AstraZeneca koronavírus elleni oltóanyagát akár külföldiek is megkapják a kijelölt oltópontokon, és azokból az országokból, ahol lassan halad az oltakozás, tömegesen érkeztek emberek – írja az MTI. A helyszínről tudósító újságíróknak szinte mindenki azt mondta: nem hagyhatja ki a lehetőséget, inkább utazik néhány órát, de szeretne védett lenni.

Emiatt viszont óriási sorok alakultak ki szombaton Szerbia határain, és a belügyminisztérium vasárnap is hasonló tömegekre számít. Szombaton a legnagyobb sorok a boszniai-szerb, valamint az észak-macedón-szerb határon alakultak ki, de nagyon sokan érkeztek Montenegróból is azért, hogy Belgrádban vagy Újvidéken megkapják a vakcinát.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük