Egy fővárosi kórházba tegnap a HOZZÁTARTOZÓKNAK KELLETT PÁRNÁT ÉS TAKARÓT BEVINNI a koronás betegnek, mert miután 4 órát ült a hidegben, szó szerint CSAK EGY ÜRES ÁGY JUTOTT NEKI, ágynemű nélkül!!
Tudják mi ez? Egy fővárosi kórházba tegnap a HOZZÁTARTOZÓKNAK KELLETT PÁRNÁT ÉS TAKARÓT BEVINNI a koronás betegnek, mert miután 4 órát ült a hidegben, szó szerint CSAK EGY ÜRES ÁGY JUTOTT NEKI, ágynemű nélkül!!
Ő még jól járt, mert a nyíregyházi kórházban egy betegnek nem engedték meg azt sem, hogy a hozzátartozó küldjön be takarót, az interneten kellett kórházi kapcsolatot keresni, akik segítenének.
Hol tartunk??? Az a baj, hogy nem vicc, hanem kőkemény és halálos valóság: a MINISZTERELNÖK ELÉG ÁGYAT ÍGÉRT, DE ELÉG ÁGYNEMŰT MÁR NEM! Pláne nem személyzetet, mert az sincs, ezért könyörög mindenki önkéntesekért, akik NEM fogják pótolni a szakszemélyzetet.
A kormány csak az oltásokról beszél, de ha egy angyal ide teremtene 20 millió adag hatékony nyugati vakcinát, és ezt tényleg be tudnánk adni két hét vége alatt mindenkinek, akkor is három hét kellene még, amíg mindenki védett lenne. NINCS ennyi vakcina, a kormány mégis tétlenül szemléli a tragédiát és közben szemérmetlenül hazudozza azt, hogy nincsenek kapacitás problémák. Még takaró sincs a kórházakban (sőt, Lantos Gabriella bejegyzéséből látjuk, hogy már ágy sincs elég, a SOTE-ra katonák visznek tábori ágyakat!)
Amit kellene tenni:
– Sürgősen abbahagyni a hazudozást és kimondani, hogy hatalmas a baj!
– Azonnal beindítani a tömeges tesztelést, Ausztriában heti 2,5 millió tesztet végeznek mert csak így lehet a tünetmentes fertőzötteket elkülöníteni!
– A karanténban levőknek és a gyermekkel otthon levőnek 100 százalékos táppénzt biztosítani!
– Az oltási pontokat azonnal átszervezni, hogy szellős, tágas csarnokokban biztonságosan végezhessék a vakcinázást!
– És igen, őszintén meg kell mondani, hogy elrontottunk mindent és most szigorítani kell!
A fővárosi kórház nevét kitakartam, egyrészt a beteg inkognitóját védve, másrészt azért, mert nem a kórház tehet erről az égész szörnyűségről.