Miskolc. 38 ezer négyzetméternyi kerékpárutat is megtisztítanak.

Az egész városban megkezdte a tavaszi nagytakarítást a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. A cég műszaki vezetője lapunknak elmondta, a munkálatok minden évben a saralással, vagyis a téli síktalanítóanyag összeszedésével kezdődnek. A seprést egy speciális munkagép végzi, annak érdekében, hogy a szegéllyel rendelkező utakon a felhordott anyagot a leghatékonyabban el tudják tüntetni.

– Ezzel párhuzamosan zajlik az ősszel, vagy tél elején lehullott falevelek összegereblyézése, valamint a takarítás, ami városszerte folyamatban van a tömegközlekedési útvonalakon, a parkokban, tereken, illetve az ingatlanok tíz méteres tisztántartási sávján kívül elhelyezkedő járdaszakaszokon, és úttesteken – mondta Kertész Béla hozzátéve: az említett közterületek mellett körülbelül 38 ezer négyzetméternyi kerékpárutat is megtisztítanak.

A nagytakarítást egy tervezett ütemterv szerint végzik, az időjárás függvényében. „Március végéig az Andrássy u. – Kiss tábornok u. – Árpád u. – Kiss Ernő. u. – Vasgyár – Komlóstető szakaszokon találkozhatnak az utakon közlekedők a Városgazda munkatársaival – mondta a műszaki vezető.