Skip to content

Zacher Gábor: Vannak kórházak, ahol már az utolsó ágyakat sikerült elcsípnünk (Laszt minit)

Zacher Gábor: Vannak kórházak, ahol már az utolsó ágyakat sikerült elcsípnünk (Laszt minit)

Mintha minden nap tömegbaleset lenne, annyi a koronavírusos beteg a szekember szerint. Úgy véli, jövő szerdán tetőzhet a harmadik hullám.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
FRISS CIKKEK A TÉMÁBAN

Olyan sok a beteg, mintha minden nap egy tömegbaleset történne – nyilatkozta Zacher Gábor, a mentősként is dolgozó toxikológus a Metropolnak. Mint fogalmazott:

Máskor csak ritkán történik olyan eset, amelyben egyszerre száz ember sérül meg.

Egyre nagyobb a teher az egészségügyön – tette hozzá. A lapnak azt mondta:

Vannak olyan kórházak, ahol már az utolsó ágyakat sikerült elcsípnünk

A szakember szerint a harmadik hullám pont a névnapján, március 24-én tetőzhet.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük