India második leggazdagabb női self-made milliárdosa lehet

Az abszolút koronanyertes e-kereskedelemben a 2012-es alapítású Nykaa nevű, kozmetikumokkal kereskedő online áruház eladásai is felpörögtek. Az indiai cég a 2021 márciusával záródó üzleti évben 40 százalékos bevételnövekedésről számolt be. A 2020 márciusában záródó üzleti éveben 247 millió dollár volt a bevétele.

A kozmetikai kiskereskedő befektetői között van a bostoni Fidelity Management nevű vagyonkezelő és a TPG Growth Capital magántőkealap is. A Nykaa idén IPO-ra készül, a vállalat értéke a becslések szerint 3 milliárd dollár (919 milliárd forint).

A tőzsdére lépés előtt még várhatóan ebben a hónapban lezárul a vállalat legfrissebb finanszírozási köre, ami az alapítóját, Falguni Nayart India második leggazdagabb női self-made milliárdosává is teheti egyben.

Történetét az amerikai Forbes írta meg. Az alapító jelenleg a Nykaa kicsivel több, mint 50 százalékos tulajdonrészével rendelkezik. Cége tavaly vált unikornissá.https://forbes.hu/uzlet/india-masodik-leggazdagabb-noi-self-made-milliardosa-lehet-a-nykaa-nevu-kozmetikai-webshop-alapitojabol/