Veres Pál beváltja kampányígérteit

66 fát telepítenek a Hejő patak szomszédságába

Összesen 66 fát ültetnek el a Rotary Club Miskolc-Tapolca tagjai a Miskolctapolcai út és a Hejő patak által közrefogott területen, a Kemény Dénes sportuszodával szemben található híd és a Külső csabai út között.

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft-vel együttműködve a klub tagjai a patak partján végigfutó sétány mellett egy körülbelül 100 méter hosszú fasort, a partmenti réten pedig több kisebb ligetet szeretnénk kialakítani Czifrusz Natália főkertész és Beregi Eszter tájépítész szakmai irányításával.

A Rotary Club Miskolc-Tapolca így kíván csatlakozni a Miskolc zöldítését célként kitűző önkormányzati kezdeményezésekhez, melyek véleményük szerint összhangban vannak a Nemzetközi Rotary, illetve a tapolcai klub környezetvédelmi célkitűzéseivel.

Az eseményen részt vesz Veres Pál Miskolc MJV polgármestere is, akinek Nagy-Miskolc Programjában kiemelt helyet foglal el a környezetvédelem, a faültetés, és egy zöldebb, élhetőbb város kialakítása. Épp ezért indult el tavaly a „10000 fa a miskolciak egészségéért 2020-2025” elnevezésű program, amelyben az első 2000 fát ősszel már el is ültették.

Fotó: Archív