Így néz ki az arc, amikor valaki kifizet 100 ezer eurót, hogy egy év után szabaduljon a fogságból, de a kijáratnál kapásból letartóztatják (VIDEÓ)

Egy világ omolhatott össze a Smer exállamtitkárában, amikor csütörtökön végre kiszabadulhatott az egy éve tartó vizsgálati fogságából. Monika Jankovská éppen csak kitette a lábát a börtönkórházból, és már kattant is a bilincs a kezén, mert egy másik ügy miatt a kapuban már vártak rá a hatóság emberei.

Így néz ki az arc, amikor valaki kifizet 100 ezer eurót, hogy egy év után szabaduljon a fogságból, de a kijáratnál kapásból letartóztatják (VIDEÓ)

Fotó: TASR

Marian Kočner egykori havernője, a maffialistás kavarógép által majmocskának nevezett és korrupcióval gyanúsított Jankovská szabadlábra helyezését a Legfelsőbb Bíróság hagyta jóvá. Ahogy kilépett az intézet kapuján, komoly rendőri fogadtatásban volt része egy másik – szintén kenőpénzzel kapcsolatos – ügye miatt. Pedig a szabadulása érdekében leperkált 100 ezer euró óvadékot is és belement abba, hogy a bokájára szerelnek egy elektromos nyomkövető eszközt.

Jankovská az elmúlt hónapot a trencséni börtönkórházban töltötte, miután gyógyszertúladagolással próbált véget vetni az életének. A kórház előtt, ahonnan szabadon távozhat, azonban már vártak rá a rendőrök. Jelen volt Peter Juhás vizsgálótiszt is, aki az ún. Fatima étterem ügyében folytat nyomozást. A 2000-es évek elejéig visszanyúló ügyben tavaly októberben gyanúsították meg Jankovskát, most pedig emiatt vették őrizetbe. Ennek az ügynek a lényege, hogy az egykori NAKA-s Róbert Krajmer feleségének Trencsénben az ölébe pottyant egy olyan bár, amelyet a múltban erőszakkal szerzett meg a Peter Čongrády nevével fémjelzett maffia az eredeti tulajdonostól. Ebben segédkezhetett Jankovská, aki akkoriban Čongrády javára hozott ítéletet, és amiért 3 millió koronát, azaz vagy 100 ezer euró kenőpénzt kaphatott.

Az egykor bíróként is tevékenykedő korábbi smeres politikust tavaly márciusban, a Vihar névre keresztelt akció során tartóztatták le a rendőrök, mert azzal gyanúsítják, hogy ő intézte el, hogy a bíróság hitelessé nyilvánítsa azokat a markízás váltókat, melyek alapján Marián Kočner több millió eurót követelt a kereskedelmi televíziótól. Kočnert azóta 19 évre ítélték az értékpapírok meghamisítása miatt.

(Cas/para)