Hat, igy alakult… Tegnap ota az Irgalmasrendi korhaz covid osztalyanak vendegszeretetet elvezem. Ket rovidke gondolat – most hogy mar van sajat tapasztalatom a covidrol:
1. Az osszes virustagadonak es oltasellenesnek elmeselnem, hogy ez bizony nem egy sima influenza. Ez egy marha alattomos korsag, ami (ha nincs szerencsed) szetkurja a tudod, a szived es esetenkent az emesztorendszered.
Aztan persze lehet, meguszod nehany kisebb tunettel. En nem usztam meg… Ket hete meg egy fitt es eros csavo voltam, dupla 24 kilos bellekkel edzettem, aztan 12 nap alatt olyannyira legyengultem, hogy egy pogacsa elmajszolasa is oriasi kihivassa valt.
12 napig volt magas lazam. Atlagosan 38,5 amit napi 6(!) lazcsillapitoval lehetett levinni ugy 37,7 re. Persze, csak fekudni tudtam, es ketoldali tudogyulladast kaptam. A folyamatos laz miatt a 60 koruli nyugalmi pulzusom 105 lett – magyarul csak fekszel es osszevissza kalimpal a szived. En egy viszonylag eros szervezet vagyok, igy jo sokaig huztam otthon, de volt egy pont, amikor mar bolcsebb volt mentot hivni, es korhazba jonni. Itt total jo kezekben vagyok, kivizsgaltak (rontgen, labor, ekg, gyogyszerek stb) es kezelnek.
Aki ismer, tudja, hogy elegge figyelek magamra: sportolok, egeszsegesen elek, tomom magam vitaminokkal. Ennek koszonhetoen velhetoen par nap alatt kikerulhetek innen.
Fontos megjegyezni, hogy 11 honapja nagyon elovigyazatos vagyok, mindenhol maszkot viselek, tavolsagot tartok es kb senkivel sem talalkozom. Es igen, regisztraltam oltasra is…
Lecci, te se vedd felvallrol ezt, ne legyel hulye, es jelentkezz oltasra!
2. Mennyi magyar ember eletet lehetett volna megmenteni, ha februar elejen bezarjak az altalanos iskolakat es ovodakat? Ha a nemzethy konzultalgatas meg a hangzatos nyilatkozatok (foldre vittuk a virust…) helyett komolyan veszik a harmadik hullamot, mint mondjuk Angliaban… rajtam kivul meg 27 beteg van ezen az osztalyon, gyakorlatilag mindenki a gyereketol, unokajatol kapta el a virust. (Igen, en is…) a sulikban hetek ota tombol a jarvany es senki nem tett semmit ez ellen. Sajnos, a mostani szigoritasok mar halottnak a csok – szo szerint. 4 teljes het kesesben van a kormany, iszonyu sokan fognak meghalni. Vajon ezert ki vallalja majd a felelosseget?