Eddig csak a miskolciak 4 százaléka esett át a koronavíruson

Veres Pál polgármester helyzetértékelő ülésre hívta össze március 3-án a miskolci operatív törzs tagjait. A tanácskozást az ismét romló járványügyi adatok indokolták. Az ülésen elhangzott, hogy a koronavírus-fertőzések száma alapján Borsod-Abaúj-Zemplén megye és Miskolc is belépett a pandémia harmadik hullámába.

Megyénkben az előző héthez képest több mint 1600-zal nőtt az új megbetegedések száma, ezek azonban nagyrészt a szlovák határ környékén koncentrálódtak, ugyanakkor a szociális szférában dolgozók és a háziorvosok visszajelzései, valamint a katasztrófavédelemtől, a járványügyi szervektől és a központi operatív törzstől származó adatok alapján Miskolcon is érezhető növekedés az esetszámban.

Miskolc lakosságának eddig valamivel több mint 4 százaléka kapta el a COVID19 fertőzést, küzd jelenleg is koronavírushoz köthető panaszokkal, vagy esett már át a megbetegedésen. A fertőzés a szakemberek szerint jelenleg a leggyorsabban a 40-es 50-es korosztályban terjed és a lefolyása is súlyosabb a korábbi esetekhez képest, de érezhető növekedés tapasztalható a 25-35 év közötti korosztályban is.