Miskolcon is lesz a fideszes CEU-nak bázisa. Az ellenzéki városvezetés örül neki
Öt éven belül teljesen megújulhat az egykori Avas Szálló épülete. Veres Pál, Miskolc polgármestere még novemberben Facebook-oldalán jelentette be, hogy az emblematikus, a városképet is meghatározó épület új tulajdonoshoz, a Mathias Corvinus Collegiumhoz (MCC) kerül, amely itt alakítja ki miskolci tehetséggondozó központját. A városvezető akkor azt is elmondta, hogy egy esztendőnyi megfeszített munka van abban, hogy megszülethet a megállapodás, amely méltóképp rendezi az évtizedeken át magára hagyott épület sorsát.

minap.hu portálon azt írják: az adásvétel még idén januárban lezárulhat a város és az MCC között. A folyamat valóban lezárult múlt hónap végén, jelenleg az épület állapotának felmérését végezteti el a tehetséggondozó szervezet vezetése – számolt be a lapnak Constantinovits Milán, az MCC szakmai főigazgató-helyettese, aki azt is elmondta:

Az egészen biztos, hogy ez egy többéves projekt lesz, aminek most még nem is láthatjuk a végét. Biztos ezen felül az is, hogy a műemlékvédelmi előírásokat az építkezés során szigorúan be fogjuk tartani, a munkát transzparensen végezzük, folyamatos lesz a kommunikáció az önkormányzattal és személyesen Veres Pál polgármesterrel.

Beke Tibor, a Miskolc Holding Zrt. ingatlangazdálkodási vezetője szerint is az egykori szálloda hasznosítása minden miskolcinak fontos és örömteli hír, hiszen egy olyan alapítvány vásárolta meg az épületet, amely oktatási célokra fogja használni. Beke Tibor úgy fogalmazott:

Egyrészt szívesen adjuk az épületet, örülünk, hogy egy ilyen befektető érkezett, másodsorban pedig várjuk, hogy Miskolc belvárosának egy újabb ékköve legyen.