Titkos vagyonnyilatkozatok Kazincbarcikán

Több éves tendencia, hogy a kazincbarcikai szocialista városvezetés a törvényi előírásokkal szembe menve, nem hajlandó a vagyonnyilatkozatokat a kérelmezőnek eljuttatni, csak személyes betekintést engedélyeznek, ahol nincs mód a dokumentum bárminemű rögzítésére. Ezt az eljárást személyesen is tapasztaltam.
A napokban azonban első fokon pert vesztettek, ahol a bíróság kötelezte a hivatalt a 2019-es vagyonnyilatkozatok kiadására, aminek szintén nem tettek még eleget. Nevetséges és megalapozatlan érvelésekkel próbálták elutasítani az ügyben eljáró hatóságokat.
Több projekt kapcsán is kapóra jött a városvezetésnek a koronavírus-járvány, vagyis hogy ülés megtartása nélkül határozhatnak. Ilyenek voltak többek között például az év végi jutalmak kiosztása, bérelt gépjárművek indokolatlan cseréje és a vízikomplexum előrehaladásának hiánya. A vagyonnyilatkozatok visszatartása sem lehet véletlen, a Gyurcsány által vezetett balliberális tömb semmivel sem jobb az uram-bátyám rendszert felépítő Fidesznél. Ez az eset is jól példázza a közvagyon elherdálását és közérdek semmibevételét. A Mi Hazánk Mozgalom kész feltérképezni ezeket az ügyleteket és lépéseket fogunk tenni ezekben az ügyekben!
Dr. Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom végrehajtási, hitelügyi szakpolitikusa