Több tekintélyes virológus szakember szerint a kínai oltóanyag potenciális veszélyeket rejthet magában, és arról is értesültem több orvostól, hogy a háziorvosokat nyomás alá helyezték, hogy mindenképpen ezzel oltsák a praxisukban élőket  – írta Kübekháza polgármestere a falu háziorvosának, arra kérve, hogy a kínai vakcinával csak azokat oltsa be, akik írásban kifejezetten ezt kérik, és vállalják az esetleges következményeket.

Molnár Róbert majdnem két évtizede áll az 1500 lakosú Csongrád-Csanád megyei település élén. Korábban a Torgyán József-féle FKgP országgyűlési képviselője volt, most pedig az Új Kezdet nevű párt egyik alelnöke.

kínai vakcinát mától használják Magyarországon. Eddig 550 ezer adag érkezett belőle Magyarországra, de az Orbán-kormány ötmillió adagra kötött szerződést. Azt várják tőle, hogy  ezekkel a vakcinákkal tudnak majd átütő sikert elérni az  átoltottságban.

KAPCSOLÓDÓ
Zacher Gábor: A Sinopharmmal szemben vannak fenntartásai a szakmának

Zacher Gábor: A Sinopharmmal szemben vannak fenntartásai a szakmának

Az ötféle vakcinából négyet tud nyugodt szívvel javasolni a toxikológus.

A  kormányzati vakcinainfó-oldalon  megjelent tájékoztatás szerint a Sinopharm biztonságos és hatásos, és nagy előnye, hogy a vírus teljes, inaktivált változatát tartalmazza, így jobban megmozgatja az immunrendszert, és erős védelmet biztosít a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyása ellen.