Skip to content

Fogy a magyar. Óriásit esett a gyerekvállalási kedv a járvány első hullámában

1136-tal többen haltak meg januárban, mint 2020 első hónapjában, és 793-mal kevesebben születtek.

5614-gyel több magyar halt meg idén januárban, mint ahányan születtek – közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Ez azt jelenti, hogy a természetes fogyás az egy évvel ezelőttihez képest 52 százalékkal nőtt.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



8 Comments

  1. Névtelen
    2021.02.25. 12:44

    Fogságban nem szaporodunk.

    5
    1
  2. Névtelen
    2021.02.25. 13:18

    Fogyunk sajnos rohamosan mert sokkal kevesebben születnek ugyanakkor viszont sokkal többen halnak meg sajnos. Járványhelyzetben a bizonytalanság, kiszámíthatatlanság jövőtlenség tehát jövő nélküliség nem tudni mit hoz a holnap a félelem a járvány miatt senki sem mer tervezni előre így gyermeket sem vállalnak. Sőt már az emberek félnek a kapcsolatteremtéstől is mert nem lehet előre tervezni, tervezhetetlenség vele együtt a bizalmatlanság, bizonytalanság is félnek a kapcsolatokban a felelősségtől is főleg ebben a vírusos járványhelyzetben mindenki tart mindentől és mindenkitől sajnos. Így egyre több a magányos egyedülálló nő és egyedülálló magányos férfi. Új kapcsolatok sem jönnek össze vagy ha össze is jönnek idő előtt szakítás a kapcsolatokban így párkapcsolatok nélkül sajnos gyermek sem lesz így majd még nagyobb lehet a népességfogyás. Sok ember eddig is még a járvány előtt is sajnos bizalmatlan volt a másik iránt a megértés hiánya sokszor ami közömbösséghez, érdektelenséghez vezet ezt a járvány ezt az érdektelenséget az emberi kapcsolatok iránt még jobban felerősítette sajnos a járvány miatti bizonytalan jelen és még bizonytalanabb jövő így a kiszámíthatóság híján nem mernek előre tervezni sokan. Ha nagy nehezen össze is jön a kapcsolat gyermeket nem mernek vállalni ebbe a vírusos járványos időszakban mert tehát minden bizonytalan. Nézve dolgokat pedig még ettől is rosszabb lehet majd a gyermekvállalási kedv sajnos. Kilátástalanság, bizonytalanság pedig mindent felemészt sajnos. Ráadásul nem tudni hol a járvány vége itt a harmadik hullám. Nem tudni őszre is mi lesz lesz -e negyedik hullám a járványban vagy sikerül megfékezni??? Nyilván senki nem tudja mi lesz emiatt már sokan lelki betegek, depressziósak mert reményvesztettekké válnak. Viszont a legrosszabb esetben is a bizakodás erőt kell, hogy adjon mert a kitartás és „kapaszkodók” mindig kellenek, hogy legyen az embernek ereje hinni, hogy igenis jobb lesz majd.

  3. repülő
    2021.02.25. 21:03

    Azt hiszi Orbán és Novák, hogy egy-két mézesmadzaggal majd több gyerek születik.
    Tudják azt a fiatalok is, hogy ebben nem lehet hinni, a gyerek vállaláshoz biztos megélhetés, elfogadható emberi társadalmi körülmény, biztos jövöbe vetett hit is kell!
    Na ezt eljátszotta Orbán a 10 év uralkodása alatt.
    Kettészakított, mentálisan leépült, nyűlöletre épült társadalmi körülményeket teremtett, és erre csak ráerősített a járvány!

    3
    1
  4. Névtelen
    2021.02.26. 09:04

    Igen amíg az emberek nagy része abban a tudatban megy be dolgozni, hogy lehet ez lesz az utolsó munkanapja addig ne is számítsanak itt baby boomra.

    4
    1
  5. Névtelen
    2021.02.26. 12:40

    Kolompáréknak olvassa fel valaki!

    1
    1
  6. névtelen
    2021.02.26. 21:56

    Kolompárék a te pénzedből tartják el magukat, meg a gyerekekekt is!

  7. Névtelen
    2021.02.26. 22:17

    Majd beindul mint a háborúk után általában.

  8. tóni bátyátok
    2021.03.09. 06:54

    PÓGÁROK MENNYORSZÁGÁBAN!
    Az emberek nem akarnak megszületni. Az emberek elmennek innen, ha már élnek. nem házasodnak, óvakodnak az utódoktól! Sietnek meghalni, mert már nincs mód élni. Ady Haldoklunk 1906
    Újabban hasonló okokból – az anyagi nehézségek, a munkahelyi és a hivataloknak való félfeudális körülményeket idéző kiszolgáltatottság, a perspektívátlanság miatt – ismét százezrek menekülnek el az országból..

    “Vezető státusz férfiakról, előkelő politikusokról, társadalmi vezéremberekről, kedves, hízelgő elismeréssel szoktuk megállapítani, hogy nagy gazemberek”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük