Nem lehet tudni, hogy miképpen került a Magyar Nemzet birtokába az a határozat (ld. fent), amely ránézésre arról szól, hogy a Borsod megyei kormányhivatal megtagadja a bejegyzését annak a földvásárlási szerződésnek, amit Rogán Antal új felesége is aláírt tavaly novemberben.

Telefonos érdeklődésünkre a kormányhivatal földhivatali osztályán azt a tájékoztatást kaptuk, hogy ezek a határozatok nem nyilvánosak. Csak az érintetteknek, illetve az ügyvédjüknek küldik meg az iratokat.

Ebből két lehetőség adódik: hogy a kormányhivatal a szokásos eljárásmóddal szemben adhata oda mégis a kormánypárti napilapnak a határozatot, vagy az érintettek közül valaki szivárogtatott a napilapnak.

Érdemes megjegyezni, hogy a Telex információi szerint Rogán Antalt előbb Orbán Viktor miniszterelnök utasította, hogy bármilyen úton, de állítsa le, csinálja vissza az 1022 hektáros föld megvásárlásának folyamatát. A hírszájt úgy tudja, végül a Rogán kérésére fellépő Gulyás Gergely miniszter közbenjárása után utasította el a kormányhivatal az adásvételi szerződés bejegyzését, bár Gulyás kérdésre tagadta a dolgot.

A szerződést eladói oldalon szignáló Barna Izabella kérdésünkre telefonon azt mondta, nem tudja, hogy került a határozat a kormánypárti napilapba:

“Kérdezze meg azokat, akik ebbe az újságba belerakták.”https://blog.atlatszo.hu/2021/02/nem-vilagos-hogyan-kerult-a-magyar-nemzethez-a-roganne-foldvasarlasat-elutasito-hatarozat/?fbclid=IwAR2DKvRIby_vYeXU3wbTuoRhNarlB7-k9MO0BF2tcUnVDk2uR0UUZukxt9Q