Lali király. Miskolc minden felnőtt lakosának 198 millió forint jutna belőle

A Blikk utánajárt, mekkora lóvé várt volna Kósa Lajosra, ha igazak a csengeri örökösnő hazugságai, amikkel úgy néz ki, jól átverte az egykor miniszterelnöki várományosként is számon tartott fideszes politikust. Mi most egy szemléletes példán mutatjuk meg ezt.

A csengeri örökösnő több dologgal hitegette Kósa Lajost a sajtóhírek szerint. A legkomolyabb kétségkívül a nagy francia pénzintézet, a Credit Industrial et Commercial Bank (CIC AG) 24,09%-os részesedése. Ezt adta volna a fideszes képviselőnek. A Blikk birtokába került szerződés szerint Kósa az ajándékot köszönettel elfogadta, a szélhámosnak bizonyult asszony azt állította, hogy 99 százalékos részesedése van a bankban. Nem volt.

De mekkora vagyont kapott volna a Fidesz alelnöke? Elképzelhetetlenül nagyot.

A bank mérleg szerinti vagyona 313 milliárd euró, nagyjából 119 000 milliárd forint. Ennek a 24,09 százaléka nagyjából 29 000 milliárd forint, ami hatalmasnál is hatalmasabb összeg. Magyarország teljes nemzeti összterméke 2019-ben több, 48 600 milliárd forint volt.

Hogy hihette el ezt Kósa Lajos, aki az egyik legnagyobb magyar város, Debrecen polgármestere volt 16 évig?!

Az összeg olyan hatalmas, hogy Miskolc minden felnőtt lakosának 198 millió forint jutna belőle, ha egyenlően osztoznánk meg rajta! Sőt, ha a megyében minden felnőtt kapna belőle, akkor is fejenként 55 millió forint jutna!