Kriza temetés. De mit mond a feljelentő Heffner Attila?

A feljelentő az Indexnek elmondta: azt sérelmezi, hogy szerinte legalább százan vettek részt Kriza Ákos volt miskolci polgármester temetésén. Annak ellenére, hogy a hatályos járványvédelmi szabályok 50 főben korlátozzák a maximális létszámot.

Az Index utánajárt:

A 484/2020-AS KORMÁNYRENDELET SZERINT A TEMETÉSEN JELEN LÉVŐK SZÁMA NEM HALADHATJA MEG AZ ÖTVEN FŐT. A VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK BETARTÁSÁRÓL PEDIG A RENDEZVÉNY SZERVEZŐJE, ILLETVE A RENDEZVÉNY HELYSZÍNÉÜL SZOLGÁLÓ INTÉZMÉNY KÖTELES GONDOSKODNI.

Azt nem tudni, hogy Heffner Attila miért pont a miniszterelnököt tartja felelősnek a létszám túllépéséért. Szubjektív okok között említette, hogy az egyik barátját, feljelentőtársát, 300 ezer forintra büntették a február elsején a Hősök terén tartott demonstráción, amelyen az üzletek mielőbbi nyitását követelték. Fellebbezésnek helye nem volt. Vagy egyben befizeti a büntetés összegét, vagy 60 napra elzárják. Heffner Attila szerint ez méltánytalan az 51 ezer forintos kisnyugdíjból élő barátjával szemben.

A férfi másik oka pedig az volt, hogy nemrég hunyt el a nagybátyja, aki nagyon híres miskolci zenész volt. Nem tudják eltemetni, mert a család több mint 50 tagú. És a zenekar is legalább ugyanekkora létszámmal venne részt a szertartáson.

Heffner Attila szerint, aki egy egész országot korlátozó intézkedést hoz, nem teheti meg, hogy másoknak az egészségét és biztonságát kockáztassa. Maszk nélkül, egy legalább 100 főt felvonultató szertartáson részt vesz.

EZ NEM FAIR

– mondta a feljelentő.

Heffner Attila hozzátette, nincs benne rosszindulat, de nagyon érdekli őt, hogy mi lesz a miniszterelnök reakciója. Befizeti a büntetést, és elismeri, hogy hibázott, vagy megpróbálja lerázni magáról – tette fel a kérdést. Ugyanakkor megjegyezte, hogy ha a kormányfő aláír egy ilyen rendeletet, akkor azt neki is be kell tartania.