A lap szerint tavaly januárban, Afrikában látták a világszerte körözött üzletembert.

587 millió forint adó elcsalásával és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársánál megkísérelt befolyás vásárlásával gyanúsítják Mager Andrea miniszter volt férjét. Balogh Sándort ellen – aki jelenleg is szökésben van –, hat elfogatóparancsot, köztük két nemzetközit adtak ki. Az ügynek – Baloghon kívül – kilenc gyanúsítottja van.

Balogh Sándor a vizes vb megrendezésére létrehozott Bp2017 Kft. egykori gazdasági igazgatójának nemcsak az itthoni ügyei miatt lehetett forró a talaj a lába alatt, hanem azért is, mert érintettje volt egy németországi piramisjátéknak, amely több ezer embernek összesen 90 millió euró, vagyis közel 33 milliárd forint kárt okozott – írja a Blikk. (Ebben az ügyben két embert több év szabadságvesztésre ítéltek.)

A lap szerint időbeli egyezés lehet az üzletember esetleges afrikai felbukkanása és aközött, hogy 2020 elején eltűntek a vállalkozóval szemben kiadott körözések, köztük a költségvetési csalás és befolyás vásárlása miatt elrendelt nemzetközi elfogatóparancsok is a rendőrség honlapjáról. A rendőrség azonban a Blikknek hangsúlyozta: csupán adminisztratív hiba történt, az elfogatóparancsok a hiba idején is érvényesek voltak, de Balogh sem akkor nem szerepelt az Interpol körözési listáján, sem most nem található rajta.

A Blikk szerint felmerülhet a kérdés, hogy az átmeneti adminisztratív probléma nem adott-e lehetőséget az üzletembernek arra, hogy a számára jól ismert földrészen húzza meg magát. Balogh ugyanis a 2000-es évek elejétől rendszeresen megfordult Afrikában, és ingatlannal rendelkezett a Blikk információi szerint Ghánában és Ugandában is.