Büki Ádám a világbajnokságon

A Miskolci Honvéd SE színeit képviselő Büki Ádám is rajthoz állhat a németországi Oberstdorfban megrendezendő felnőtt sífutó-világbajnokságon. Ádám először február 24-én a 10 kilométeres skating kvalifikációs versenyen áll rajthoz.

– Nehéz célokat megfogalmazni, mert a mezőny elég változatos szokott lenni, de ha sikerülne megjavítani az eddigi legjobb FIS-pontomat, azzal talán lenne esélyem bejutni a legjobb 10 közé, amivel egyúttal kvalifikálnám is magam a március 3-i, 15 kilométeres skating versenyszámra – hangsúlyozta Büki Ádám. – A február 25-i, klasszikus stílusú sprintre is be vagyok nevezve, de ott alapvetően nem tervezem az indulást. Természetesen, ha a körülmények mégis úgy alakulnak, akkor előfordulhat, hogy ebben a számban is rajthoz állok.

A világbajnokság kezdetéig még két biatlonversenyem volt betervezve a Szlovákiában, az IBU Kupán: az egyiken már túl vagyok, a másikra szombaton kerül sor. Ezek leginkább a felkészülésemet szolgálják, hiszen a sífutó vb-n szeretnék a legjobb formában lenni, és az olimpiai kvalifikáció szempontjából értékes eredményt elérni.