NEM HIBÁZOTT AZ ALUINVENT DVTK MONORON
A Női kosárlabda NB I. A-csoport 13. fordulójában Monoron lépett parkettára az Aluinvent DVTK csapata. A házigazda Cegléd jól küzdött, de ezen a napon ez kevésnek bizonyult a piros-fehérek ellen, akik magabiztosan 78-65-re diadalmaskodtak a Pest megyei csapat ellen – áll a dvtk.eu-n.

Medgyessy Dóra adta meg a találkozó alaphangját egy remek hárompontossal, és ezt az előnyét a negyed feléig konzerválta a piros-fehér együttes, Moore közelije után is hárompontos vendégelőnyt mutatott az eredményjelző (7-10). A folytatásban egy pontra olvadt a vendégek előnye, de aztán ritmust váltott az Aluinvent DVTK, Pusztai triplájával és Hayes duplájával némileg eltávolodott az ellenfelétől (11-17). Miközben Fehérváron Grozav gyors egymásutánban kétszer a hazaiak hálójába bólintott, Monoron Kiss Angiék némileg megtorpantak, és Ortiz hármasával egy pontra közelítette meg a látogatóit a hazai csapat (20-21).

A második negyedet Moore nyitotta meg, így először a mérkőzésen megszerezte a vezetést a Cegléd. Ez az állapot tiszavirág életű volt, Tóth Franka gondoskodott róla, hogy ne sokáig örüljenek a sárgák, sőt, Megyó is villant. A folytatásban szorosan alakult a találkozó, a görög klasszis Sotiriou közelijével 27-nél utolérte ellenfelét a hazai gárda, amely a következő periódusban is tartotta a lépést a piros-fehérekkel (31-33). Az első félidő hajrájában Kányási kettesére McBryde vágott be egy hármast válaszul, de innentől már csak diósgyőri pontokat jegyezhettünk fel a félidő végét jelző dudaszóig (34-39).

A szünet után ott folytatódott a mérkőzés, ahol az első félidőben abbamaradt, Aho és Pusztai célzott pontosan, de a Cegléd is jól küzdött, olyannyira, hogy Sotiriou 2+1-es akciójával a vezetést is átvette Kostas Keramidas együttese (44-43). Ez nem törte meg a DVTK játékosait, akik Pusztai hármasával néhány ponttal újfent elléptek vendéglátójuktól (44-49). A ceglédi időkérés után folytatódott a játék, és a vendégeknél újfent egyértelműen Hayes vitte a prímet, de a játékrész végén Aho közelijével kényelmes előnnyel várhatta a záró felvonást a Diósgyőr (48-55).

A záró etap kiegyenlítetten kezdődött, a vendégcsapatban Mokango rázta meg magát. A negyed felére Hayes kettesével tíz pont fölé tornázta a különbséget Földi Attila gárdája, amely Medgyessy könnyű kosara után még inkább nyeregben érezhette magát (56-69). A mérkőzés hátra levő idejében már kontrollálta az eseményeket a DVTK, Ezt a kényelmes előnyét már nem is herdálták el Keyonáék, a piros mezesek kontrollálták a játékot és végül magabiztosan gyűjtötték be a győzelemért járó két bajnoki pontot (65-78).

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 13. forduló

VBW CEKK Cegléd – Aluinvent DVTK 65-78 (20-21, 14-18, 14-16, 17-23)
Monor, Monor Városi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Játékvezetők: Tőzsér Dénes, Goda László, Boros Tamás.
Cegléd: Ortiz, Révész L., Sotiriou, McBryde, Kobolák. Csere: Moore, Bozóki, Böröndy D., Szirony, Kuttor. Edző: Kostas Keramidas.
DVTK: Medgyessy 10/3, Aho 10, Pusztai 18/6, Kiss A. 4, Hayes 22. Csere: Mokango 8, Vukov 2, Kányási 2, Tóth F. 2.. Vezetőedző: Földi Attila.