Skip to content

Ha most még úgy tűnhet, hogy büntetés a felajánlott Szputnyik oltóanyag…

Ha most még úgy tűnhet, hogy büntetés a felajánlott Szputnyik oltóanyag…

Az elutasítottság ellenére a kormány nem tekinti prioritásnak az orosz és a kínai vakcinák iránti bizalmatlanság csökkentését – írja a HVG hetilap.

Ha most még úgy tűnhet, hogy büntetés a felajánlott Szputnyik oltóanyag, a következő hetekben, amikor megkezdik a beérkezett félmillió adag kínai vakcina felhasználását, akár már a kisebbik rossznak is tűnhet az orosz készítmény.

Erre utal, hogy a KSH november vége óta hetente méri a lakosság oltási hajlandóságát, ami februárban váratlanul megtorpant. A fiatalokat leszámítva minden korosztályban, különösen az 55–64 évesek körében csökkent a magukat beoltatni akarók aránya. Ennek hátterében

még az állami felmérés készítői szerint is a „különböző vakcinák biztonságosságáról alkotott kép” állhat.

Mindezen nincs is nagyon mit csodálkozni, hiszen az információk takargatása és az egymásnak ellentmondó hivatalos közlések még a legelszántabb oltáspártiakat is hezitálásra késztetik, miközben terjednek az összeesküvés-elméletek. Orbánék ráadásul a vizsgálatokat azzal a politikai döntéssel is felülírták, mely szerint olyan vakcinán már nincs is mit vizsgálni, amivel külföldön már egymillió embert beoltottak. Az orosz vakcina fogadtatásában emellett van még más zavaró tényező is.

Mindeközben a „terepen” már most teljessé vált a káosz, különösen igaz ez az oltásokat beadó háziorvosokra. Miért nem tudják megnyugtatni az idős betegeiket? Hány telefont kapnak egy nap? Mi alapján kell kiszűrniük, hogy ki a krónikus beteg, és miért kell kórházba menni az orosz vakcina beadásához?

Kiderül a HVG e heti számából.

© HVG


               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



7 Comments

  1. guest
    2021.02.18. 12:07

    Mi lesz ha jön majd a Pakisztáni-Iráni-Türkmenisztáni-Indiai-Török-Kínai-Koreai- Mongól -Orosz-Szibériai-Kamcsatkai egybesült egyesült vakcina? Mi lesz annak a neve? Hidegszkíj vagy Szülejmán vagy Tűnjelmán? 😀 😉

  2. guest
    2021.02.18. 12:45

    Találó név találtatik könnyen ha egyszerre sok vakcina jön főleg ha egyesülnek kiadva irányt maguknak, hogy „FEL TÁMADUNK” vagy „JÖVÜNK”. 😉

  3. névtelen
    2021.02.18. 13:06

    Ha Török vagy Türkmén vakcina lesz akkor meg „Tűrjmánfel” vagy ha nem tetszik akkor csak ennyi „Tűrjmánel”.

  4. Névtelen
    2021.02.18. 13:58

    Az Oroszoké „Szibírszkaja” a Kínaiaké „Kétcsucsucsakkintcsenget”.

  5. névtelen
    2021.02.18. 22:36

    Engem be lehet oltani az orosz vakcinával. Pedig 70 vagyok.
    Hozzák minél előbb!

  6. Névtelen
    2021.02.19. 11:47

    A kockázatokról és a mellékhatásokról……………….

  7. Névtelen
    2021.02.19. 22:44

    Lehet, megbánná ezt a címlapot a HVG főszerkesztője, ha az anyja a nyugati vakcinára várakozása közepette, beleszaladna a koronába, és feldobná a pacskát. Valszeg kicsit mélyebben elgondolkodna a politikai haszon versus embertelenség dilemmán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük