Nem előzte meg sem pályázat, sem más kiválasztási procedúra azt, hogy az igazságügyi miniszter egy, az elődje, Trócsányi László ügyvédi irodájában 2016-ig ügyvédkedő, az európai joggal megelőzően nem foglalkozó személyt jelöljön Magyarország nevében a luxemburgi Európai Unió Bírósága (EUB) magyar tagjává, állítják a Telex forrásai. Hétfőn írta meg az Atv.hu, hogy Varga Judit a kormány nevében Csehi Zoltánt jelöli az Európai Bíróság magyar tagjának. A jelölt megbízása hat évre szól majd, amennyiben az EUB illetékes bizottsága is jóváhagyja személyét.

 

A jelölésről, vagy a kiválasztási folyamatról korábban szakmai körökben sem hallottak, kormányzati források pedig állítják:

Varga Judit egyszemélyben döntött Csehi személyéről, akit az Országgyűlés európai ügyek parlamenti bizottsága hétfőn formálisan ugyan meghallgatott, de a parlamenti honlap és beszámolók tanúsága szerint érdemben nem vizsgálta alkalmasságát.https://telex.hu/belfold/2021/02/18/a-nagy-es-trocsanyi-ugyvedi-irodaban-kinevelt-ugyvedet-jelolt-az-unios-birosag-tagjanak-varga-judit