A szerződés érvényes — állítja az eladói oldal azzal az okirattal kapcsolatban, amiről ma Rogán Antal miniszter azt mondta: felesége nem vett meg semmiféle földeket.

“Én csak annyit tudok, hogy van közöttünk egy adásvételi szerződés, és amit még meg kell csinálniuk, annak teljesülnie kell” — mondta nekünk pénteken telefonban Barna Izabella arról a szerződésről, amelyet Rogán Barbara is aláírt még a leánykori nevén. A szerződést tavaly novemberben kötötték összesen 1022 hektár Borsod megyei földbirtok adásvételéről. Rogán Barbara és szülei a szerződésben az összesen öt vásárló személy között szerepeltek, Barna Izabella pedig az eladók között.

 

szerződés (PDF) szerint az eladók — amerikás magyarok, akiket a környéken jó szívvel emlegetnek — a földek vételárát, mintegy mintegy 1 milliárd 664 millió forintot úgy kapnak meg, hogy annak egy kis részét, 83 millió forintot az eladók banki letétbe helyeznek. A maradék közel 1,5 milliárd forintot a szerződés szövege szerint az eladók “a Budapest Bank Zrt.-től igényelt termőföld vásárlási kölcsönből kívánják megfizetni”. Feltehetően erre az utalásra várnak az eladók.

Obrusánszki Barbarát a szerződés megkötése után, tavaly decemberben feleségül vette a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal.https://blog.atlatszo.hu/2021/02/az-eladoi-oldal-szerint-ervenyes-rogan-barbara-es-csaladja-szerzodese-az-ezerhektaros-birtokrol/?fbclid=IwAR0mqEPK5hz3veJJXW5xsQSvCCDpQlnu4WgtvjUE2Hcww4I1bPbvj_SNafQ