Müller Cecília a címzettek közt felejtette Hadházyt, amikor megrótta a kollégáit, hogy nem jó indokkal pattintották le az adatkérést

Szórakoztató módon buktatta le hivatalát Müller Cecília tisztifőorvos, amikor Hadházy Ákos adatkérése ügyében levelezett a munkatársaival.

A független képviselő egy 17 milliárd forintos uniós projekt dokumentációjára lett volna kíváncsi, de a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) egyelőre nem adta át neki, csak 14-ről 45 napra hosszabbította a válaszadási határidőt. A hivatalos indoklás szerint azért, mert a kérés teljesítése veszélyeztetné a járványügyi védekezést.

Müller Cecília tavaly augusztusbanFotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

Müller Cecília problémásnak érezhette, hogy ezzel a módszerrel pattintották le a képviselőt, ezért levelet írt a munkatársainak. Csakhogy véletlenül Hadházyt is a címzettek közt felejtette, aki aztán közzé is tette az emailt. Müller azt írta:

„Kedves Kollégák! Nincs erre jobb szövegünk? Ez a veszélyezteti a feladat ellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész. Köszönöm szépen! Cili”Hadházy szerint az eset jól mutatja, hogy a válaszadási határidő meghosszabbításának lehetősége csak a hatalommal való visszaélésről szól. Ráadásul szerinte az NNK-nak nem is lett volna erre lehetősége, mert nem közérdekű adatigénylést nyújtott be, hanem országgyűlési képviselőként fordult a hivatalhoz.