Ön örülne, ha a külügyminiszter döntene az Ön életéről egy orvos helyett? Mától ez van…
Ön örülne, ha a külügyminiszter döntene az Ön életéről egy orvos helyett? Mától ez van. Az új szabály szerint egy személyben Szíjjártó Péter (!!!) dönthet egy új korona vakcina engedélyezéséről. Sok botrányt megéltünk már az elmúlt tíz évben, a járvány alatt különösen, de a mai kormányrendelet a leggyalázatosabbak közül való. Lassan kifogyunk a kifejezésekből az újabb és újabb húzások miatt, de erre tényleg nem találok megfelelőt.
A kormány hetek óta azt hazudja, hogy csak akkor kezdenek kínai vagy szovjet vakcinával oltani, ha a magyar hatóság teljes körben megvizsgálta és hozzájárul.
A mai Közlönyben viszont feketén-fehéren ott áll: ha egy vakcinával BÁRHOL, BÁRMILYEN ELLENŐRIZETLEN MÓDON beoltottak már egymillió embert, akkor lehet vele nálunk is oltani. A feltétel teljesüléséről pedig a külügyminiszter (!!!) dönt.
A legőszintébben mondom, hogy a kínai és az orosz vakcina is lehet jó. Ha majd az európai gyógyszerügynökség is jóváhagyja, még az is lehet, hogy én is beadatom magamnak. Ami viszont mindenképpen rossz, sőt súlyos bűn, ha a politikusok, különösen egy Szíjjártó kaliberű politikus akar dönteni egy vakcina alkalmazásáról.