Skip to content

Kovid. Ezektől veszünk atomerőművet…

Népszava: A forgalomba kerülő Szputnyik vakcina nem egyezik a klinikai teszten vizsgálttal

A szakértők szóvá is tették az aggályaikat, de a vakcina így is engedélyt kapott.

A kisebb mennyiségű készítmény és a tömegtermelés során előállított orosz vakcina nem teljesen egyezik, vagyis a klinikai vizsgálat során nem ugyanolyan összetételű készítménnyel dolgoztak, mint ami most forgalomba kerülhet – a Népszava értesülései szerint ezeket is kifogásolták a szakértők, amikor az Szputnyik V oltóanyagot vizsgálták.

A lap forrásai szerint az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) munkatársai mindössze néhány órát kaptak a gyártás ellenőrzésére.

A hatóság által felkért külsős szakértők végül nem is javasolták az orosz vakcina engedélyezését, mert fontos adatok hiányoztak vagy ellentmondásosak voltak a dokumentumban.

Népszava most azt írja, hogy a felkért szakértők még az OGYÉI pozitív döntése előtt szóvá tették az orosz dokumentáció ellentmondásait, és azok alapján egy sor olyan kérdést vetettek fel, amely bizonytalanná teheti, hogy a Magyarországra érkező vakcina valóban használható-e az egyes célcsoportokban, illetve az alkalmazása milyen egészségügyi kockázatokkal járna.

A felkért tanácsadókat a lap szerint az is meglepte, hogy már az aggályaik tisztázása előtt megfelelőnek minősítette az orosz vakcina dokumentációját az OGYÉI főigazgatója.

Az engedély kiadását követően volt olyan professzor, aki ki is lépett a vakcina értékelését végző a testületből, mert a következményeket látva feleslegesnek érezte a munkáját. A napilap az érintett professzort és az OGYÉI-t is kereste kérdéseivel, de egyikük sem reagált.               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.


5 Comments

 1. Névtelen
  2021.01.27. - 12:27

  Basszus! Magyarországon egyik vakcinát sem vizsgálták meg. Minden esetben elfogadták a “tekintélyes” gyártó dokumentumait. Kérdések, ellenvélemények minden vakcinával kapcsolatban felmerültek.

 2. Névtelen
  2021.01.27. - 12:28

  “…állítja a 444.hu…” 😀😁😂🤣

  1
  2
 3. Névtelen
  2021.01.27. - 12:39

  “az emberek döntő többsége orosz vakcinával lesz beoltva itthon, és ők fogják kérni, verekedni fognak érte, pont úgy, ahogy az egész eu-ban, 2 hónap múlva.”

  1
  2
  • Névtelen
   2021.01.28. - 08:56

   Rosszat álmodtál?

   2
   1
 4. névtelen
  2021.01.28. - 23:36

  Putyin annyira megbízható mint Sztálin volt annak idején!
  A rendszere is!
  Orbán azért ajnározza, mert vélhetően Putyin sokat tud róla, és fél, hogy kiderülhet ha így tesz!

  1
  1

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.