1-es busz. Kiábrándító lenne, ha ebbe bukna bele a Veres csapat
Nehéz helyzetbe kormányozta  magát a miskolci Városháza, miután eszakhirnok.com után a boon.hu-val is összerúgta a port.
A boon.hu írja. Átpolitizálódott a Miskolc Városi Közlekedési (MVK) Zrt. vezetése, szakmai döntések helyett politikaiak születnek – összegezte a Fidesz–KDNP frakciószövetség álláspontját sajtótájékoztatón Hollósy András szóvivő.

A politikai döntések érvényesülését támaszthatja alá az is, hogy az MVK Zrt. vállalat ötfős felügyelőbizottságában egy főt delegáltak a dolgozók, a többiek mind a pártok delegáltjai, állította a szóvivő. Többek között Bartha György önkormányzati képviselő (MSZP), Badány Lajos önkormányzati képviselő (Jobbik), Prokaj Tamás (Momentum) és Tompa Sándor (DK) tagja a felügyelőbizottságnak.

– Története legsúlyosabb válságát éli Miskolc közlekedési vállalata, melyet a baloldali politikusok okoznak, akik teljesen rátelepedtek a vállalat irányítására. A válság odáig jutott, hogy a várost 12 kilométer hosszan keresztülszelő 1-es busz megszüntetését helyezték kilátásba – fogalmazott a szóvivő. Hangsúlyozta: a miskolci Fidesz–KDNP véleménye egyértelműen az, hogy nem lehet megszüntetni megyeszékhely legelső és egyben legfontosabb autóbuszvonalát.

– A járat megszüntetése átszállásra kényszeríti az utasokat, ezáltal megdrágítja az utazást. Miközben a miskolci utasokat erősen sújtja ez az átszervezés, a felsőzsolcaiak utazási kényelmét növeli, hiszen az 1-es busz menetrendi komfortját a Felsőzsolcáról induló 7-es buszra helyezi át. Vagyis a miskolciaktól elvesz, a felsőzsolcaiaknak pedig adományoz – vetette fel Hollósy András a tervezett átszervezések kapcsán. Kiemelte: az utasok érdekében tiltakoznak az újabb megszorítások és a válságmenetrend miatt is, aminek bevezetése a veszélyhelyzet alatt egyébként is jogszabályba ütközik.

boon.hu