Otthonában tartott engedély nélkül lőfegyvereket egy gégényi nyugdíjas. A nyíregyházi rendőrök találtak mindent, amikor kutatást tartottak a férfinál: előkerült egy gépkarabély, több pisztoly, egy géppisztoly, egy golyószóró, valamint egy légpuska is.

Nyugdíjas, fegyvermániás férfi ellen intézkedtek

A nyíregyházi rendőrök lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés miatt folytatnak büntetőeljárást a 70 éves gégényi nyugdíjas, P. Z. ellen. Az egyenruhások 2020. október 5-én kutatták át a férfi lakását, ahol meg is találták a fegyvereket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gégényi nyugdíjasnál voltak a fegyverek

 

1640 db lőszer

Amikor a rendőrök felmentek a férfi lakására, a nyugdíjas önként átadott nekik 1640 darab, különböző kaliberű lőszert, amelyet a ház udvarán egy lakókonténer alatt tartott. Az egyenruhások ugyanakkor fegyvereket is lefoglaltak, egész pontosan: egy gépkarabélyt, pisztolyokat, géppisztolyt, golyószórót és egy légpuskát.

Rengeteg lőszer előkerült a férfi otthonában

 

Fegyverszakértőt hívtak

Miután a rendőrök átvették a fegyvereket, szakértőt hívtak, aki megállapította, hogy a légpuska lőfegyvernek, míg a töltények lőszernek minősülnek. A szakértő továbbá kiderítette, hogy a többi lefoglalt fegyver hatástalan volt.

Több fegyvert is lefoglaltak a rendőrök

 

Pisztolyok is voltak a nyugdíjasnál

 

Komoly fegyvereket gyűjtött

 

Engedély nélkül tartotta a fegyvereket

Mint kiderült, P. Z. engedély nélkül szerezte meg, és tartotta magánál a lőszereket és a fegyvereket. Kihallgatásakor beismerő vallomást tett, és azzal indokolta a fegyvertartást, hogy mindig is érdekelték a katonai eszközök, a fegyverek, azonban azokkal sosem akart jogszabályba ütközőt tenni.

Ezt a fegyvert is magánál tartotta a férfi

 

Befejezték a nyomozást

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Demecseri Rendőrőrse a nyomozás végeztével az eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat megküldte az ügyészségnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!