Kriza Ákos mindhalálig hű volt politikai közösségének értékrendjéhez, és – ma már kijelenthetjük -, erején felül is szolgálta azokat a célokat, amelyektől városa és nemzete felemelkedését remélte. Azon meghatározó vezetők közé tartozott, akik munkájukkal nagymértékben hozzájárultak az elmúlt tíz évben nemcsak Miskolc, hanem hazánk fejlődéséhez is. Aki olyan harcokat vívott meg, amelyek sikerében sokszor csak kevesen hittek.
Pár nappal ezelőtt, utolsó telefonbeszélgetésünk alkalmával a diósgyőri vár rekonstrukciójára hívta fel figyelmemet. Nem csodálkozom, hogy életének végső óráiban is szeretett városának ügye foglalkoztatta. Hiszen ő mindig ilyen volt: a végsőkig kitartó. Soha nem akart csillogni, de mindig képes volt világítani azok számára, akikkel közös értékek mentén összefogott Miskolc érdekében egy-egy nemes célért.
Hálát adok a Jóistennek azért, hogy ismerhettem őt, hogy munka- és harcostársa, valamint – csak remélni tudom -, méltó barátja lehettem. Évekkel ezelőtt az ő kifejezett kérésére jöttem vissza a fővárosból szűkebb pátriánkba, így közéleti pályafutásom legmeghatározóbb döntését köszönhetem neki.
Köszönöm, Polgármester Úr! Isten veled! Folytatjuk.