Sokadik alkalommal ültünk össze a bőven több mint egy évtizede húzódó Diósgyőri vár — Lillafüred kerékpárút ügyében. A 700 millió forintra becsült projekt nagy változásokat hozna Miskolc életébe. Társadalmi haszna óriási lenne és nem csak a rekreációs, erőnléti, hanem a turisztikai jellegéből adódóan is. Az, hogy mekkora jelentőséggel bír jól mutatja, hogy ma is több mint két tucatnyian próbáltuk a legjobb megoldást megtalálni.


A vita most is a kicsivel több mint 5000 méteres nyomvonal utolsó 200 méteréről szólt, mint az elmúlt évben végig.
Ennek a rövid szakasznak a kezelése, tervezése számos okból, műszaki, természetvédelmi és jogi kötöttségekből adódóan sokkal nehezebb a nyomvonal többi részénél. A BNP teljesen jogosan félti azt a rendkívül értékes területet, ami még a jégkorszakból maradt és a Bükkben alig létező fajokat jelent. Azonban kitűnő alternatív megoldás lehetne, ha a Palotaszállóhoz érkezne a nyomvonal, ehhez azonban a szálloda tulajdonában lévő területrész felhasználása is szükséges lenne.
Sajnos, a Palotaszálló ügyvezetője nem látja a hatalmas üzleti lehetőséget a kerékpárral érkező emberekben.
Pedig becslésünk szerint évi akár kb. 30-40 ezer ember is használhatná az új útvonalat, ha végre megépülhetne.


Most tehát nagyobbrészt a Palotaszállón múlik, hogy megépül-e az ország minden bizonnyal legszebb helyen vezetett kerékpár-útvonala.
Néhány napon belül döntésnek kell születnie.

Köszönjük a számos illetékes hatóság, szervezet képviselőinek pozitív hozzáállásukat és a rengeteg befektetett energiát.
reméljük, sikerül egészséges kompromisszumra jutni.
Ha lesz új fejlemény, jelentkezünk.http://kerekparosmiskolc.net/2021/01/a-palotaszallo-kezeben-a-lillafuredi-kerekparut-sorsa/?fbclid=IwAR16IUBVLdXN5zQW91g0G4-2Ins47ivgRGBsxDwwrB5Xb8rd4S_wRwtB70s