Skip to content

A magas rangú kormánypárti politikusok után közvetlenül a prostituáltak, a rendőrségi nyilvántartásokban szereplő dílerek (kemény-, majd könnyűdrogok), aztán a jachtkölcsönzők alkalmazottai, az önbevallási alapon dílerek, a focisták (kivéve a Diósgyőr)…

Megszereztük az elvetett oltási terveket

 

A jelenlegi oltási sorrend kidolgozása közben az egészségügyi hatóságok és a kormány is több változatot visszavont, ezeket a dokumentumok jutottak most el szerkesztőségünkbe.


  • A Tiborcz-terv
    Az egyes számú terv lényege a NER-es politikusok és minél több hozzátartozójuk mielőbbi beoltása lett volna. A sorrend szerint a kórházak Covid-osztályain dolgozók után rögtön a kormánypárti politikusok, majd az ő közvetlen rokonaik következtek volna. Ezután jöhettek volna a házastársak rokonai (anyósok, apósok, államtitkárok), majd a KDNP-s elnökök és alelnökök a sor végén, de még a ‘lakosság többi része’ kategória előtt.
    Ezért vetették el: a hatástanulmány szerint „túl kevesen vannak a KDNP-sek ahhoz, hogy önálló kategóriát alkothassanak, ki kéne dobni a maradék vakcinát, azért meg kár lenne”.

 

  • A brit változat
    A Magyar Orvosi Kamara és egyéb szakmai szervezetek által javasolt terv lényegében egy az egyben lemásolta volna a brit oltási tervet, így „a lakosság nagyobbik része” nyárra már megkaphatta volna az oltást. Az oltási sorrendet egy külön holnap, hírlevelek, valamint kormányzati tájékoztató kampány kísérte volna, a dokumentum szerint minden egyes magyar állampolgár hétre pontosan megtudhatta volna belőle, hogy melyik héten kap oltást, és melyik vakcinára számíthat.
    Ezért vetették el: Az indoklásban mindössze annyi szerepel: „Soros, migránsok”.

 

  • Az Adria-variáns
    A legextravagánsabb oltási terv mindenképpen a Borkai-tervként is emlegetett változat, itt a magas rangú kormánypárti politikusok után közvetlenül a prostituáltak, a rendőrségi nyilvántartásokban szereplő dílerek (kemény-, majd könnyűdrogok), aztán a jachtkölcsönzők alkalmazottai, az önbevallási alapon dílerek, a focisták (kivéve a Diósgyőr), és megint a KDNP-s alelnökök előzték volna meg a Lakosság többi része kategóriát.
    Ezért vetették el: A hatástanulmány nem tér ki a miértekre, a dokumentum legvégére igazából az van írva, hogy „elég jó, még meglátjuk”.
  • hircsarda.hu


               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük