Kedves Mokrai Mihály!
Miskolc közel 1 milliárdot herdál el évente egy haszontalan szervezetre, a rendészetre.
A tendenciózus munkakerülésük eredményes jelentős kiesés a bírságok tekintetében, és ugyancsak jelentős többletköltséget okoz az illegálisan lerakott szemét elszállítása, a kocsmák és közönségük utáni takarítás, a tilosban parkolók által okozott károk (kitaposott növényzet, kidöntött műtárgyak – közlekedési jelzőtáblák, villanyoszlopok, stb.), sárfelhordás felszámolása.
Nézzen utána, hogy pl. a Görgey 4. előtt évente hányszor kell a jelzőtáblát pótolni, javítani. És ez csak egyetlen pont.
Ne feledje azt sem, hogy előző év végén maga Veres Pál polgármester tette ingyenessé a parkolást, az mekkora kiesést okozott? Erről megfeledkezett. A rossz, felelőtlen gazdálkodás okozta károkat is nehezebb számba venni, mint bedobni egy bevétel kiesést a köztudatba.
Szóval kicsit visszafogottabban ellene nyilatkozgatni.
Az meg csak látszólagos megtakarítás, hogy kevesebb az alpolgármester, az a meglévő kevés alpolgi fel sem fog olyan problémákat, amiket Orosz Lajos annak idején játszva megoldott.
Tudja, ez olyan, hogy nem költök pl. a kazánom karbantartásár. Aztán majd 15 évvel hamarabb kel újat vennem. De az egy másik rovaton szerepel. És be lehet állítani sorscsapásnak, pedig nem az. Tehát amit értelmes ember a saját háztartásában nem tenne meg, azt nem javallott városi szinten milliárdokkal megcsinálni.