Mi történt a héten? Itt az Átlátszó heti hírlevele

Megkezdődött az új év, de egyelőre minden a réginek tűnik. Beszámoltunk az érdi útépítési botrányról, és a zsámbéki bányarekultivációról. Mészárosék gyorsított eljárásban nyertek el egy paksi munkát, az MNB cége újabb festményt vett, Tatabányán a becsérték közel háromszorosáért épül új kórház.

Kövess minket Facebookon!
Twitteren is ott vagyunk!
Instagramon is posztolunk!
A Mutyimondó weboldala

Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége is érintett az érdi útépítési botrányban, a rendőrség nyomoz

Nyomozást folytat a rendőrség az Érd és Sóskút között – részben természetvédelmi területen – formális engedély nélkül létrehozott út ügyében. A feljelentést tevő érdi alpolgármester szerint az úgynevezett “fehér utat” illegálisan építették meg a köznevelési centrum építésekor kitermelt köves földből. A feljelentés szerint mindezt a földtulajdonosok tudta nélkül, ám az akkori érdi fideszes és független sóskuti polgármester támogatásával tették meg. A köznevelési centrumot Mészáros Lőrinc gyermekeinek cége építi – ők azt állítják, jóhiszeműen jártak el.

A pilisi bányanyitást tavaly elbukó cég most Zsámbékon kapott engedélyt bányafeltöltésre

Nagy lakossági felháborodás hiúsította meg tavaly egy pilisvörösvári bánya újranyitását. Ugyanaz a cég most egy zsámbéki szemétlerakó területén kapott engedélyt bányarekultivációra. S bár a helyi önkormányzat korábban ellenezte a szeméttelep bővítését, most nem támasztott akadályt a furcsa mozzanatokat is tartalmazó ügylet ellen. Az érintett cég hivatalosan korábban nem foglalkozott sem bányarekultivációval, sem hulladékkezeléssel, most viszont évi 171 ezer tonna hulladék lerakására készül a természetvédelmi területtel szomszédos telephelyen. Emellett a cég veszélyes hulladékok országos gyűjtésére és előkezelésére is engedélyt kapott.

Így lett a nemzetközi ultrakatolikus hálózat magyar emberéből a kormánymédia homofób beszélő feje

Nemzetközi hátterű, abortusz- és melegellenes szervezetek hálózata építkezne Magyarországon — egy pénzügyi vita óta a terveket egyelőre jegelik. Az alapítvány környékén megforduló arcokat azóta felszívta a kormánykommunikáció holdudvara: egyikük, a korábban a hungarista Pax Hungarica Mozgalomhoz tartozó Szász Péter a “szodómiát” a gyilkossággal felérő bűnnek tartja, mégis szexualitásról szakért “keresztény” szemszögből a kormánybarát médiában. Szász tavaly sikertelenül indult egy időközi polgármesterválasztáson, csapatában orosz és török kötődésű üzletemberekkel.

Független médiát támogatni menő!

ÚJDONSÁG! Elég egy bankkártya, ha támogatni akarsz bennünket, mondjuk havi egy mozijegy (2000 Ft), vagy két korsó sör árával (1000 Ft)! Klikkelj! Köszönjük!

Az elmúlt héten ezen kívül többek között:

  • Krekó Pétert össztűz alá vette a kormánypropaganda
  • Mészáros Lőrinc cége gyorsan nyert egy paksi munkát
  • az MNB cége újabb festményt vett
Tetszik a hírlevél? Támogasd mondjuk havi egy mozijegy (2000 Ft), vagy akár két pohár sör árával (1000 Ft)! 
Ha még mindig olvasnál: 

Állami támogatást kapott a Magyar Nemzet főszerkesztője, a főváros fizetésképtelenné válhat – Elolvastuk helyetted a magyar sajtót, heti lapszemlénket idekattintva olvashatod

Kíváncsi vagy mire mennyit költenek az önkormányzanál, de nem mondják meg neked?

A törvény szerint közérdekű adatot bárki kérhet, a KiMitTud portál segítségével pedig az egész folyamat pár kattintás! Igényelj adatot te is! Klikk ide!

Ajánld barátaidnak is a Heti Mutyimondót!

Ők se maradjanak ki: az Átlátszó és az Átlátszó blogok heti legjobbjai egy csokorba gyűjtve. Itt iratkozhatnak fel a Heti Mutyimondóra: http://eepurl.com/IJXE1 – és persze angol nyelvű hírlevél is van: http://eepurl.com/U1Q1j