Havazással kezdődik a hét, maradj otthon, és…

Hétfőn is velünk maradt a hideg időjárás, a Dunántúlon több-kevesebb napsütésre számíthatunk, de délelőtt keleten, délkeleten még több lesz a felhő, és helyenként havazás is lehet, majd délután ott is felszakadozik a felhőzet, megszűnik a csapadék. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -6 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul. Ekkor inkább Békéscsaba, Gyula, Hódmezővásárhely, Szeged és Makó környékén várható havazás, de az enyhe léghőmérséklet (plusz 1-2 fok) miatt nem várható, hogy tartósan megmaradna a hó.

Kedden már nagyrészt borult, párás, főleg éjjel, reggel helyenként ködös időre számíthatunk. Napközben délkelet, kelet felől csökkenhet a rétegfelhőzet kiterjedése. Számottevő csapadék nem lesz, de helyenként előfordulhat hószállingózás. A déli szél csak a Kisalföldön élénkülhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között valószínű. A leghidegebb Nógrád, Heves és Borsod térségében lesz, de a nyugati országrészben, Sopron, Mosonmagyaróvár, Szombathely és Zalaegerszeg térségében éjszaka, főleg a fagyzugosabb helyeken kemény mínuszokra van kilátás.

Szerdán napközben főleg északkeleten vékonyodik a rétegfelhőzet, feloszlanak a ködfoltok, több-kevesebb napsütés is lehet a fátyolfelhők mellett, azonban délnyugat felől megkezdődik a felhőzet vastagodása. Kora délutánig nem valószínű csapadék. Késő délutántól, estétől délnyugat felől havazás kezdődhet (este, éjjel a déli megyékben helyenként havas eső, ónos eső is lehet). Az északkeleti szél a Dél-Dunántúlon időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és -8 fok között valószínű, de a kevésbé felhős északkeleti részeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.