A MEZŐKÖVESD 2-1-RE LEGYŐZTE A VENDÉG DIÓSGYŐRT
Az OTP Bank Liga 12., a második kör első fordulójában Mezőkövesden játszott a DVTK.

Az első félidőben a DVTK két ziccert is kihagyott, majd a hazaiak szerezték meg a vezetést büntetőből. A szünet után a DVTK szinte végig nyomott, újabb ziccert is kialakított, amit ezúttal sem sikerült értékesíteni. Ebben az időszakban a hazai kontrák veszélye is benne volt a játékban, az előnyt mégis egy újabb pontrúgást követően duplázták meg. A lefújás előtt még Stefan Dražić szépített büntetőből, de az egyenlítésre nem maradt idő. A sérülés miatt lecserélt Dejan Karant agyrázkódás miatt kórházba szállították.

Mezőkövesd – DVTK 2-1 (1-0)

Edzői értékelések

Pintér Attila:  Mindenekelőtt mielőbbi felépülést kívánok Dejan Karannak!
A mérkőzésen mindkét csapat előtt adódott lehetőség, mi tudtuk hatékonyabban gólra váltani a helyzeteket. 1-0-nál rárúghattuk volna a másodikat, ám kimaradt, ezáltal szorosabb és izgalmasabb lett a találkozó. A folytatásban nekik is voltak helyzeteik, nekünk is voltak, végül mi rúgtuk meg a másodikat. összességében megérdemelte a csapat a győzelmet.
A folytatásban sok sikert kívánok a DVTK-nak.

Feczkó Tamás: Háromszor álltunk szemben a kapussal, ebből kétszer az első 15 percben. Az ilyen helyzeteket értékesíteni kell, és akkor teljesen más mérkőzésről beszélünk. Így is végig domináltunk a mérkőzésen, végigtámadtuk a második félidőt, ekkor az ellenfél elvétve jött át a térfelünkre, mégis tudtak még egy gólt szerezni. Akkor lenne igazán nagy probléma, ha helyzetet sem tudnánk kialakítani, ehelyett minden találkozón több nagy ziccert is kialakítunk, azonban a döntő pillanatban rendre rossz döntéseket hozunk. Ennyi helyzetből mérkőzéseket kell tudni nyerni.