Egy kivezényelt orvostanhallgató mindennapjai

Gyakorlatilag egész nap rabszolgamunkát végeznek, közben a tanulással is haladniuk kellene. Bármikor, az egész ország területén bárhová kivezényelhetők, a vizsgaidőszak már a nyakukon, de kora reggeltől késő estig csak a tesztelés veszi el az idejüket. Ellátmány szinte semmi, szabadidő szinte semmi. De Orbán szerint remekül teljesít az egészségügy.

P.M. írása a Facebookon feltárja a szörnyű igazságot. Egy orvostanhallgató mindennapjai 2020 novemberében, hogy kicsit belelássunk, mennyire teljesít jól a magyar egészségügy:

🚑 Az első napomon egy mentős mellé lettem beosztva, 51 címet kaptunk aznapra, melyek lefedték az egész megyét. Az első címre 7:30-kor érkeztünk meg – az utolsó címen 21:45-kor végeztünk.

Ami a helyzetet különösen nehézzé teszi, hogy a védőruhát nem lehet csak úgy levenni, hanem, ha le akarom venni magamról, akkor ahhoz vissza kell menni a kiindulási pontra, ott van a mentesítő zóna, ott levehetem, tudok fertőtleníteni, ehetek, ihatok, pisilhetek, majd mindenből kapok újat.

Viszont napközben 50-70 km távolságból ez nem igazán kivitelezhető, a partnerem is megmondta, hogy felejtsem ezt el, nem fogunk visszamenni.

Szóval lényegében választanom kellett, hogy hogyan veszélyeztetem az egészségemet:

Vagy nem foglalkozom 15 órán keresztül semmilyen szükségletemmel, vagy pedig vállalom, hogy csak úgy random leveszem, majd visszaveszem a ruhát (váltóruha a mentőben nincsen) kockáztatva ezzel az esetleges fertőződést (kétszer levettem végül, ami művészet volt, mivel egyszer használatos a ruha, így ha leveszed, szakad a ragasztás mentén).

🚙 Másnap szerencsénk volt, mert mindössze 17 címet kaptunk és ráadásul az összes városon belüli volt közülük.

Aznapra egy kis személyautót biztosítottokra számunkra. Tök jól haladtunk a címekkel, majd egyszer csak lerobbantunk.

Néhány óra küzdés után kiderült, hogy az akkumulátor merült le. Egy órán belül kijött valaki és segített rajtunk, viszont onnantól kezdve nem állíthattuk le az autót, szóval a pácienseket le kellett hívnunk a kocsihoz és ott vettük le a mintákat.

Egyéb érdekességek:

✅ Első nap nem jutott nekünk hűtőtáska a mintáknak, ezért olyan mentőautót kaptunk, amiben nem volt hátul fűtés.

✅ A kocsikban nincs GPS, illetve a betegeket fel kell hívni, mielőtt megérkezünk hozzá, így ezeket saját telefonról kell intézni saját számlára.

✅ Volt, hogy jóval a kijárási tilalom megkezdődése után végeztünk, ezért visszafelé (mentőautóval, beöltözve) megállított minket a rendőrség, hogy igazoljuk magunkat.

✅ Az egész napi ellátmány 1 db szendvics és 1,5 l víz.

✅ Mindezért 5000 Ft-ot kapunk naponta, teljesen mindegy hány órát dolgozunk.

✅ Péntek óta vezényelhetőek vagyunk az országon belül bárhová, csupán 24 órával előtte kell minket értesíteniük, hogy hol várnak minket.

Az egyetemtől várnánk segítséget, mert jelenleg dolgozunk, mellette részt kell venni az online oktatásban és hamarosan itt a vizsgaidőszak..

Ugyanakkor semmi engedményt nem kapunk, folyamatosan arra hivatkoznak, hogy a képzés színvonalát fenn kell ilyen körülmények között is tartani, nem értéktelenedhet el a diplománk “

😡 Tényleg ez az a szuperül teljesítő egészségügy, ami egészen biztosan “talpon marad” a járványhelyzet ellenére, amiről Orbán beszélt?!