Folyamatosan csökken a Fidesz támogatottsága

A Fidesz augusztusban a parlamenti ciklus legmagasabb támogatottsági arányát érte el, a teljes népességen beül 36 százalékot. Azóta minden hónapban veszített egy kicsit a táborából, október és november között 1 százalékpontot – derül ki a ZRI Závecz Research Intézet 24.hu-nak elküldött kutatásából.

Ettől még a pártok támogatottságának versenyében bőven vezet a Fidesz a választókorú népesség körében. A kormánypárt jelenleg 31 százalékon áll, de szeptemberben 34 százalékon voltak. A Fidesz-KDNP-t a Demokratikus Koalíció követi, Gyurcsány Ferencék az elmúlt negyedévben 10 százalékot értek el, most 11 százalékot.

A Momentum és a Jobbik versenye folytatódik a harmadik helyezésért, most azonos a támogatottságuk, 7-7 százalék. A Momentum tábora október óta minimálisan, 1 százalékponttal bővült, a Jobbiké nem változott. Az MSZP továbbra is 5 százalékon áll, az LMP és a Párbeszéd támogatottsága is ugyanakkora maradt, 2-2 százalékos. A Mi Hazánknak és a Kétfarkú Kutyapártnak októberben 2-2 százalékos volt a tábora, most 1-1 százalékosak. A pártnélküliek aránya 32 százalék.