Skip to content

Összefogott a Tesla, az Uber és még tucatnyi cég, hogy kinyírják a hagyományos autókat

Összefogott a Tesla, az Uber és még tucatnyi cég, hogy kinyírják a hagyományos autókat

Csak egy maradhat: a villanyautó.

A Tesla, a Rivian, a Lucid Motors, az ABB, és a Siemens és további 23 cég az alapító tagja annak a lobbista szövetségnek, amely szeretné elérni, hogy 2030-ra tiltsák be az Egyesült Államokban a belsőégésű motorral szerelt autók értékesítését – írja a Villanyautósok oldala.

A Zero Emission Transportation Association (ZETA) szövetség az kívánja elérni, hogy érdemi villanyautós támogatási rendszerek lépjenek életbe, olyan jogszabályok szülessenek, amelyek ellehetetlenítik a belsőégésű motoros autók értékesítését, valamint hogy nagyarányú villanyautós infrastruktúra-fejlesztés kezdődjön. Mivel amerikai a szövetség a helyi érdekeket is képviselnék, a hazai gyártás erősítését elősegítve.

2019-ben az Egyesült Államokban összesen 326 ezer elektromos járművet értékesítettek, ami az USA összes autóeladásának alig két százaléka. A Tesla a piacvezető az e-autók értékesítésében az Egyesült Államokban majdnem 60 százalékos részesedéssel.

hvg.hu



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük