Skip to content

A Hírnök nem szokott hülyeségeket írni…Olvasóink szerint az avasi esővíz -elvezetés most készülő rendszere egy nagy szarság. Kapcsolt a Városháza is…

A Hírnök nem szokott hülyeségeket írni…Olvasóink szerint az avasi esővíz -elvezetés most készülő rendszere egy nagy szarság. Kapcsolt a Városháza is…
A kivitelezésért felelős cég vállalta, hogy a beruházás ellenőrzése során előkerült hibákat javítják a következő napokban.

– Az eddig elvégzett építési-javítási feladatok ellenőrzése során problémák kerültek elő. A feltárt hiányosságokról összegzés készült, ami alapján a kivitelezésért felelős cég – az önkormányzat felszólítására – vállalta, hogy a következő napokban (november 27-ig) a szükségessé vált korrekciókat haladéktalanul elvégzi, a hibákat javítja – írja a polgármesteri hivatal.

A legutóbbi észrevétel helyszíni bejárás nyomán fogalmazódott meg  a Nagyavas Alsósort érintően: „Az alkalmazott zúzottkő terítés sem vastagságában, sem minőségében nem felel meg az útügyi előírásoknak. Az alkalmazott zúzottkő anyagnak magas az agyagtartalma, ezért út építésére nem alkalmas.”  Ezzel együtt elrendelték az érintett szakaszon a talajcserét/burkolatcserét arra alkalmas méretű és minőségű zúzottkő anyagból kivitelezve legalább 15-20 centiméter vastagságban.

Fotódokumentáció igazolja, hogy az említett magas agyagtartalom folytán az érintett útszakaszok az esőzés következtében saras, nehezen járható állapotúra változtak. Ezzel kapcsolatosan konkrét lakossági bejelentés is történt, amelyet a projektet felügyelő Miskolc Holding Zrt. kivizsgált, és a panaszokat igazoltnak találta. Péntekig, a műszaki átadás megkezdéséig kell rendezni az út felületi állapotát.



Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni – azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.


9 Comments

  1. Jósunk már az alaprétegnél látja, hogy fog kinézni a végén. A szombati öt számot nem árulnád el?

  2. Ez a Palibáb által vezetett tehetséges önkormányzat…

  3. Hivatalosan még nincs befejezve, de ne aggódj, lesz ez még rosszabb is.

    • Aham. Értem. De akkor a szombati öt számot még elárulnád?

      • Az véletlenszerű, a városi beruházások minőségét viszont számtalan tapasztalati tény igazolja.
        Nézd meg a zöld nyíl folyományát, az állandóan elduguló, sok helyen egyébként már felszámolt folyókákat, amelyek teljességgel alkalmatlanok, ezt egy laikus, ovis, vagy akár egy legendás szőke műkörömépítő hölgy is megmondta volna nekik, ha megkérdezik.
        Vagy nézd meg a Vécsey utca alját, fél tucat lefolyó ellenére minden eső után másfél hétig áll a víz.
        https://goo.gl/maps/6xJnQefHdJe2Fcms8
        A rekorder minden valószínűség szerint a Lévay gimnázium előtti terület, ha esni kezd, perceken belül 30-40 centis tó alakul ki, pedig a Szinva, ahová (elméletileg) bevezetik, mindössze néhny méterre folyik a DTM alatt. Na ez már művészet, hasonlót legfeljebb Bangladesben találhatnánk.

  4. Még nincs befejezve felesleges károgni.

    • Akkor nem kéne dógozni rajta?
      Csak mert egy fél éve így néz ki!

  5. Az egész avasi vízelvezetés egy nagyrakás szar.A macskakövek 1 hét után felváltak.Megközelíteni a pincéket csak harckocsival lehet.

Vélemény, hozzászólás?

 



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2020.11.24. 19:54

    Mert az összes Holdingos cégnél „Szakemberek” dolgoznak!! Én is: GRATULÁLOK MINDENKINEK, AKIK A MISKOLC NAGY-AVAS ALSÓ SOR VÍZELVEZETÉSÉT TERVEZTÉK , KIVITELEZTÉK ÉS JÓVÁHAGYTÁK…

  2. Névtelen
    2020.11.24. 20:24

    https://minap.hu/cikk/lakossagi-tajekoztatas-tortenelmi-avas-csapadekviz-elvezeteserol
    A Minap januári határidőről hablatyolt, bár legtöbbször bármit írnak, annak még az ellenkezője sem igaz.

    4
    1

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük