Miközben a legtöbb településen komoly megszorításokkal és elvonásokkal sújtják a városi intézményeket, szervezeteket, és hatalmas bevételkiesések érik az önkormányzatok költségvetését, addig több településen a közgyűlések

TÖBBHAVI JUTALMAT SZAVAZNAK MEG A VÁROSOK VEZETŐINEK.

Szarvason a félretett pénz később is jó lesz

Mindössze három napja, múlt hét pénteken derült ki, hogy Szarvason majdnem négymillió forintos jutalomra tett javaslatot a város vezetése. A békés megyei város egyik képviselője, Samu Tamás Gergő közösségi oldalán arról számolt be, hogy a város vezetése egy nappal korábban „konzultációs fórumot” tartott képviselő-testületi közgyűlés híján. A képviselő posztjából kiderül, hogy az ülésen döntések ugyan nem születtek, de a testület javaslatokat fogalmazott meg a polgármesternek, melynek az utolsó pontja az önkormányzati alkalmazottak teljesítményösztönző juttatásának a kifizetése volt.

AZONBAN NEMCSAK A HIVATALI DOLGOZÓKAT ÉRINTETTE A JUTALOM, HANEM A POLGÁRMESTERT ÉS AZ ALPOLGÁRMESTERT IS.

A javaslatban a képviselők még nem szavazták meg, hogy az idei keretösszegből a polgármester számára félévi, az alpolgármester számára három  havi illetményt különítsenek el az önkormányzat számláján.

A jutalomról a veszélyhelyzet utáni testületi ülésen határoz majd a testület. Vagyis most csak félre lett téve a pénz a polgármesternek és Molnár Etelének. Samu Tamás Gergő helyi önkormányzati képviselő kitért arra is, mennyi az annyi. A szarvasi polgármester illetménye havi 698 019 forint, míg az alpolgármesternek havi 314 100 forint jár. Babák Mihály polgármester jutalma így 4 188 ezer forint, míg Molnár Etelének csupán 942 300 forint járna.

KAPCSOLÓDÓ
Szarvas fideszes polgármestere: Úgy kell kezelni a covidosokat, mint a leprásokat

Szarvas fideszes polgármestere: Úgy kell kezelni a covidosokat, mint a leprásokat

„Már bocsánat” – tette hozzá a polgármester, aki már korábban is elhíresült meredek mondatairól.

Babák Mihály polgármester az utóbbi hónapokban gyakran került a hírekbe. November közepén arról számoltunk be, hogy a tanári testi fenyítést méltatta, majd pár napja a helyi tévében megosztotta véleményét azokról, akik elkapták a korona-vírust. Véleménye szerint „úgy kell kezelni a covidosokat, mint a leprásokat”, amihez hozzátette: „Bocsássanak meg a kifejezésért…”.https://index.hu/belfold/2020/11/23/megszoritasokert_jutalom_a_polgarmestereknek/