Elrendelté a letartóztatását annak a férfinak, aki társaival éjjel, baseballütővel, baltával, karóval támadt a sértettekre Miskolcon.

November 19-én éjfél körül a gyanúsított és további 4-5 társa baseballütővel, baltával, karóval felfegyverkezve megjelentek a sértettek által használt Miskolc, Rózsás-dűlőben lévő háznál. Az ingatlanban három sértett – két férfi és egy nő – tartózkodott. A támadók feltehetően egy korábbi, lakásbérleti vita miatt mentek a sértettek házához. Az ingatlanba az ott élők nem akarták beengedni őket, azonban gyanúsított és a vele lévő, maszkot és sapkát viselő személyek erőszakkal bejutottak az ingatlanba, ahol az egyik sértett férfit az ágyra lökték és a magukkal vitt ütlegekkel többször megütötték. A sértett súlyos sérüléseket szenvedett.

A gyanúsítottal szemben felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés és testi sértés miatt indult eljárás, mely cselekmények miatt – a férfi bűnösségének megállapítása esetén – akár 4 és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását december 22-ig elrendelte.