Nemzetközi csaló?

Palotás doktor neve leginkább borászok körében volt eddig ismert Magyarországon. No, nem a bor minősége, hanem az alkalmazott módszerek miatt. A polgármester ugyanis zenével “segíti” a szőlő növekedését.

“Az AM-Tokaj Pincészet egy úttörő kezdeményezést indított útjára azzal, hogy a borászat egyik gyöngyszemét, az AMADEUST a világon egyedülállóan olyan szőlőből készítik, mely az év minden napján klasszikus zenére nevelkedhet. A kiváló minőségű, Michelin-csillagos éttermek által is kedvelt AMADEUS bor elnevezése is igen beszédes, mert fényt derít arra, hogy bécsi klasszikusok oszlopos tagjának, Wolfgang Amadeus Mozartnak a művei táplálják a szőlőszemeket. S ez a csodás klasszikus zene nemcsak a szőlőültetvényeken szól, hanem a borospincében is, ezzel segítve a minőségi borrá válás folyamatát” – írják a technikáról.

“A kutatások szerint a zeneszó, és különösen Mozart zenéje kedvezően hat a magzati intelligenciára és a tehenek tejhozamára is. Ennek jelentőségét felismerve az AM – Tokaj Pincészet megalkotta a világ első zenével nevelt borát. Szeretné megízlelni a zenével készült AMADEUS bort? Rendelését örömmel fogadjuk! prof. dr. Palotás András” – áll a cikk végén.https://orszagszerte.atlatszo.hu/feloszlatta-magat-a-vizsolyi-testulet-a-polgarmester-feljelentest-tett-a-falu-forrong/