Titokban földelték el a gyanús körülmények között kimúlt ormányosokat a sóher cirkuszosok Szadán

Mi történt a héten? Itt az Átlátszó

Megmutattuk a 2018-ban félbehagyott, és azóta rohadó szigetszentmiklósi stadiont. Utánanéztünk a Szadán elpusztult cirkuszi elefántok ügyének, és az MLSZ fővárosi focipályaépítési programjának. Beszámoltunk a drónszabályok tervezett szigorításáról, a lepencei strand fejlesztéséről, és nyilatkoztunk a Klubrádiónak. Az Arte megszólaltatta főszerkesztőnket, Bodoky Tamást, és Kovács Zoltánt is, aki azt mondta, nem vagyunk médiatermék.

Kövess minket Facebookon!
Twitteren is ott vagyunk!
Instagramon is posztolunk!
A Mutyimondó weboldala

Drága díszlet a világvégéhez: gaz borítja a focipályát a szigetszentmiklósi szellemstadionban

A 3,5 milliárdosra tervezett projektre eddig 1,5 milliárdot költöttek, és nagyjából 60 százalékos készültségnél tartott, amikor 2018-ban félbehagyták. A megfeneklett beruházás a helyi focicsapatot is bedöntötte, a klub 2,7 milliárdos tartozást hagyott maga után. Megnéztük a stadiontorzót, amit illegális hulladéklerakónak használnak. A szellemstadion úgy fest, mintha a munkásokat hirtelen evakuálták volna: a térkövezett parkolóban azóta is ott díszelegnek a hátrahagyott építési anyagok.

Focipályaépítési program Budapesten: az MLSZ diktálja az árat és választja a kivitelezőt

Kikértük a fővárosi kerületektől, hogy 2015 óta milyen megállapodásokat kötöttek a Magyar Labdarúgó Szövetséggel (MLSZ) focipályák és öltözők létrehozására, valamint felújítására. Egy kivételével minden érintett önkormányzat kiadta a kért iratokat, amelyekből az derül ki, hogy az önkormányzatoknak sem a kivitelező személyébe, sem a beruházás költségébe nem volt beleszólásuk. A kivitelezőket az MLSZ választja ki nem nyilvános eljárás során, nem közzétett szempontok szerint. Az önkormányzatok pályáznak, hogy csak 10 vagy 30 százalék önerő befizetésével új focipályájuk/öltözőjük legyen, de az árat az MLSZ határozza meg.

Titokban földelték el a gyanús körülmények között kimúlt ormányosokat a sóher cirkuszosok Szadán

Két cirkuszi elefánt, Mambo és Betty ismeretlen okból hirtelen elpusztult a szadai “Szafari Parkban”. A lapunk birtokába jutott állatorvosi igazolás: egy dátum nélküli papír szerint az állatok hirtelen, előzetes tünetek nélkül múltak ki, azokat “kegyeleti okokból” nem boncolták fel, hanem ismeretlen helyen elásták. A NÉBIH és a rendőrség is vizsgálódik az ügyben: miközben folyik a nyomozás, azt is vizsgálniuk kell a hatóságoknak, hogy mi is pontosan a szafari parknak nevezett létesítmény, mert állatkert üzemeltetésére nem kértek engedélyt a cirkuszosok.

Független médiát támogatni menő!

ÚJDONSÁG! Elég egy bankkártya, ha támogatni akarsz bennünket, mondjuk havi egy mozijegy (2000 Ft), vagy két korsó sör árával (1000 Ft)! Klikkelj! Köszönjük!

Az elmúlt héten ezen kívül többek között: