Közérdekű bejelentések:

Hegedűs Andrea (Velünk a Város): Hol vannak a Fidesz országgyűlési képviselők a választókerületekből? Hol van a volt polgármester? Hol van a volt jegyző? Az Y-híddal kapcsolatosan részletes tájékoztatást várnának a miskolciak, veti fel. Az ott lakók nem tehetik fel a kérdéseiket a befektető cégnek. Előkészítetlen a beruházás. Mikor fogják továbbítani a felvetett kérdéseket az illetékeseknek?

Az egyéves munkájukról ők maguk pedig tájékoztatják a miskolciakat, ígéri.

Deák Bárdos Mihály (Fidesz): A tíz éve átadott sportcsarnokon a sporthírességek fala hiányos, sok kiváló eredményt elért sportoló neve nem szerepel rajta.

Pakusza Zoltán (Mi hazánk): a perecesi főút rossz állapotát említi, tele van kátyúval. Mellékutcák is vannak hasonlók, van, ahol a lakók maguk oldották meg a kátyúzást. Sok a rendezetlen porta a környéken.

Osztályvezetői válasz: valami tartalék még van a költségvetésben. Nagyobb utakra még lesz pénz, a kicsikre biztosan nem.

Borkuti László (Velünk a Város): görömbölyi problémát említ: nagy esőzések során a Lakatos utcát elárasztja a szennyvíz. A MiVízzel jövő héten tárgyal, de segítséget kér a városüzemeltetési osztálytól. Mi lesz az adventi vásárral? Kérdezi.

Bazin Levente (Velünk a város): Fogadjon örökbe egy óvodaudvart kezdeményezés során több óvoda játszóeszközei újulhattak meg. Perecesen 6 millióból megújult az óvoda tetőszerkezete. A veszélyes játszóeszközöket eltávolították.

Nagy Ákos (Fidesz): rendészeti vezető megválasztásának anomáliáiról beszél. Határozott lépéseket vár a megválasztott új vezetőtől.

Molnár Péter (KDNP): miskolciak panaszkodnak, hogy milyen korlátozásokkal járt az Y híd beruházás. A Kistokaj, Szirma irányába menők vagy onnan érkezők panaszkodnak, hogy az útszakasz nagy kátyúkkal van tele. A kátyúzást ott azonnal el kellene végezni.

Veres Pál: az elkerülő utak biztosítása a kivitelező feladata lenne. A város vezetésével tárgyalások folynak, így lesz megoldás az ügyben. Alaposabban fel tudtunk volna készülni, ha hamarabb kapunk információt az ütemezésről. 2021 áprilisának végén lezárják a teljes hidat, erről most kaptunk tájékoztatást, bízom, hogy addig találunk megoldást.

Hollósy András (KDNP): közleményt küldtek a Kommunikációs Kht.-nek, de nem közölték. A Meseország könyv kapcsán adtak ki közleményt, ez nem jelent meg, így most felolvassa. Szeretné betiltatni az óvodákban ezek olvasását, ebben kéri Veres Pál polgármester segítségét.