Este nyolctól reggel hatig kijárási tilalmat léptetnek életbe keddtől Ausztriában a koronavírus-járvány terjedése miatt – jelentette be szombati sajtótájékoztatóján Sebastian Kurz osztrák kancellár. A kocsmákat és az éttermeket bezárják, ételt csak elvitelre lehet kérni. Lehúzhatják a rolót a szállodák is,

A NYILVÁNOS KULTURÁLIS ÉS A BELFÖLDI SPORTESEMÉNYEKET PEDIG BETILTJÁK, DE AZ ESKÜVŐKET, A SZÜLETÉSNAPI PARTIKAT ÉS A KARÁCSONYI VÁSÁROKAT IS.

A sportcsarnokokat bezárják az amatőrök előtt, amatőröknek csapatsportot űzni nem szabad, ami pedig a profi csapatsportokat illeti, a nemzetközi eseményeket néző nélkül lehet megtartani.

A BOLTOK NYITVA MARADHATNAK, AHOGYAN AZ ÓVODÁK ÉS AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁK IS. A KÖZÉPISKOLÁK ÉS AZ EGYETEMEK TÁVOKTATÁSRA ÁLLNAK ÁT.

A döntést Sebastian Kurz a koronavírus váratlanul gyors terjedésével indokolta. Nem könnyű, de szükséges döntés volt – mondta  politikus.

Csütörtökön rekordmagasságba, 5627-re emelkedett a 24 óra alatt azonosított fertőzöttek száma, pénteken 5394 új fertőzöttet regisztráltak.