Müller Cecília most sem jött el, villámgyorsan véget ért a sajtótájékoztató

Rövidre zárta a csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóját a koronavírus elleni küzdelemre felállított operatív törzs. Müller Cecília országos tisztifőorvos újra távol maradt, helyette Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője állt a nyilvánosság elé. Ismertette az elmúlt 24 óra adatait: csütörtökre 2194 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 68 127 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 56 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1634 főre emelkedett, 17 469-en pedig már meggyógyultak. 3197 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 255-en vannak lélegeztetőgépen.

Az osztályvezető kiemelte, hogy a járvány második hullámának meredeken emelkedő szakasza zajlik egész Európában és Magyarországon is, ebből következik, hogy a fertőzöttek száma folyamatosan emelkedik. Arról is beszélt, hogy az egészségügyi védekezés fenntartása mellett cél az ország működőképességének megtartása is.

Ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat

– fogalmazott. Kiemelte azonban, hogy ehhez az általános óvintézkedések betartására van szükség, vagyis továbbra is nagy az egyéni felelősség szerepe a védekezésben,

KÜLÖNÖSEN A MASZKVISELÉSRE VONATKOZÓ ELŐÍRÁSOK BETARTÁSÁBAN.